Psikoloji Topluluğu ‘Pandemi Döneminde Stres Yönetimi’ Etkinliği Düzenledi

Pandemide Stres Yönetimi

Üniversitemiz Psikoloji Topluluğu 16 Mayıs 2021 tarihinde “Pandemi Döneminde Stres Yönetimi” adlı çevrim içi bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe konuşmacı olarak Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Arş. Gör. Psikolog Mustafa Gökmen COŞGUN konuk oldu.

Topluluğun Sosyal Sorumluluk ekip üyesi Ceren KARAŞEN’İN moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte stresin tanımı, stresin kaynakları, çeşitleri, stresi açıklamaya yönelik geliştirilen kuramlar, stresin kişilerin hayatında sebep olduğu psikolojik bozukluklar ve tıbbi hastalıklar konuşuldu. Daha sonra yaşadığımız pandemi dönemi ve pandemi döneminde yaşanan psikolojik soruların artması ele alındı. Pandeminin psikolojik etkileri, pandeminin getirdiği olumsuzluklarla nasıl baş edileceği aktarıldı. Son olarak pandemi döneminde yaşanan stresin üzerinden nasıl gelinebileceği ile ilgili çeşitli öneriler hakkında tartışıldı.

Oturumun son bölümünde katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Gerçekleştirilen etkinlikte kişilerin stresli yaşam olayları hakkında farkındalık geliştirmeleri sağlandı. Ayrıca pandemi döneminde artan psikolojik sorunlar ile nasıl baş edileceği hakkında verilen öneriler ile kişilerin stres düzeylerinin azaltılması amaçlandı.

Pandemide Stres Yönetimi

Posted in Haberler, SKA 3, SKA HABERLERİ