Üniversitemizde 5. Kadın Hastalıkları ve Doğum Günleri Sempozyumu Düzenlendi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nın Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği ortaklığıyla düzenlediği 5. Kadın Hastalıkları ve Doğum Günleri Sempozyumu “Ovulasyon İndüksiyonu- IUI ve İnfertilitede Endoskopik Cerrahi” temasıyla 8-9 Ekim 2022 tarihlerinde Üniversitemiz Güney Yerleşkesi Âşık Paşa Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Başkanlığını Tıp Fakültemiz öğretim üyesi Prof.Dr. Abdülkadir TURGUT’un yaptığı sempozyumda 30 oturum başkanı ve 42 konuşmacı yer aldı. Sağlık işgücü istihdamının, geliştirilmesinin, eğitilmesinin ve devamlılığının önemli ölçüde artırılması hedefi doğrultusunda kadın üreme sağlığı alanında uzman hekimler, “Ovulasyonu Anlamak, İlaçlar ve Hastaya Yaklaşım,” “İnfertil Çiftin Değerlendirilmesi,” “Ovulasyon İndüksiyonu,” “Yüksek Riskli Hastalarda Ovulasyon İndüksiyonu,” “Ovulasyonun Tetiklenmesi, IUI ve Luteal Destek,” “Ovulasyon İnduksiyonunda Beklenmedik Durumlar ve Yönetimi”, “İnfertilitede Jinekolojik Patolojilerde Yaklaşım” ve “İnfertilitede Endoskopik Cerrahi” başlıklı oturumlarda infertilite ile birlikte görülen çeşitli hastalıklarda ovulasyon indüksiyonu tedavisi, hasta değerlendirmesi ve tedavide kullanılan ajan ve yöntemler gibi konuları ele aldı.

Sözlü bildiri oturumlarında ise Covid-19’da gebelik, over tümörleri, servikal kanserler, ektopik gebelik, infertilite, kanserler, sezaryen doğum, menopozda osteoporoz, doğum sonrası ruh sağlığı, gestasyonel diyabet, gebelikte aşılar gibi kadın ve anne sağlığı ile ilgili çeşitli konular ele alındı.

Posted in Haberler, SKA 3, SKA HABERLERİ