Üniversitemizde Öğrencilerimize Eğitim Desteği Kapsamında Ücretsiz “Osmanlı Türkçesi” Eğitimi Verildi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, öğrencilerinin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla ücretsiz eğitim ve sertifika programları düzenlemeye devam ediyor.

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı tarafından öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla “Osmanlı Türkçesi” adlı eğitim düzenlendi. Üniversitemiz Ziraat Bankası Kütüphanesi Hasan Polatkan Konferans Salonu’nda yüz yüze gerçekleştirilen eğitim 24 Kasım 2022 tarihinde Halk Eğitim Müdürlüğü eğitimcisi Basri ÇALIŞKAN anlatımı ile başladı. Ücretsiz ve dışarıdan katılıma açık olarak sunulan eğitime, çevrim içi olarak başvuran toplam 21 kişi katıldı.

Eğitimde katılımcılara Osmanlı Tükçesi’ne dair temel bilgiler ve alfabe; harf bağlanıları, se karşılıkları ile ilgili bilgiler aktarıldı. Özellikle sanat tarihi, arkeoloji, edebiyat gibi bölümlere okuyan öğrencilere tarihi belgeleri okuyarak araştırma yapabilmeleri için imkan sağlandı. Teorik eğitimlerin ardından matbu eserlerin okunması üzerine çalışmalar yapıldı.

Toplam 40 saat süren program sonunda katılımcılara Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından sertifika verildi.

Posted in Haberler, SKA 1, SKA 17, SKA 4, SKA HABERLERİ