Üniversitemizde Sağlık Sistemini Güçlendirme Temasıyla Hemşirelik Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Okanlı ve öğretim elemanlarının düzenleme komisyonunda yer aldığı Hemşirelik Haftası Etkinliği, 12 Mayıs 2022 tarihinde Üniversitemizde gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar BÜLBÜL’ün katılımı ile gerçekleştirilen etkinliğin açılışında, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Okanlı, Uluslararası Hemşireler Konseyi’nin (ICN) her yıl Florence Nightingale’in doğum yıl dönümü olan 12 Mayıs’ta düzenlenen Dünya Hemşireler Günü kutlamalarına öncülük ettiğini, Konsey tarafından 2022 yılı için belirlenen Hemşireler Günü temasının, dünya çapında sağlık sistemini güçlendirmek için hemşirelik mesleğini destekleme ve mesleğe yatırım yapma ihtiyacına odaklandığını ve temanın “Hemşireler: Öncü Bir Ses-Küresel Sağlığı Güvence Altına Almak İçin Hemşireliğe Yatırım Yapın ve Haklarına Saygı Gösterin” olarak belirlendiğini ifade etti. Hemşirelerin doğumdan ölüme, bulaşıcı olmayan hastalıklardan bulaşıcı hastalıklara, akıl sağlığından kronik hastalıklara, hastanelerde, toplumda ve evlerde birey merkezli bütüncül bakım sağladığını, sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli olarak sunulabilmesi için gereken en temel bileşenlerden birinin, sağlıklı insan gücü planlaması ve güvenli çalışma koşullarının sağlanması olduğunu, hizmet kalitesinin, eğitim kalitesinden ayrı düşünülemeyeceğini ve iyi eğitim alan hemşirelerin birey ve ailesine nitelikli bakım vereceğini ve böylece tüm sağlık sisteminin ve toplum sağlığının olumlu yönde etkileneceğini vurgulayarak Hemşireler Gününü kutladı.

Programa Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sayın Yeliz DOĞAN MERİH “Hemşirelikte İnovasyon” konulu konuşması ile katılım sağladı. Ayrıca programda akademik başarı elde eden hoca ve öğrencilerimize teşekkür belgeleri takdim edilirken başarılarını akademik unvanları ile taçlandıran hocalarımızın cübbe giyme töreni gerçekleştirildi.  Hemşirelik bölümü öğrencilerimizin drama gösterisi ve müzik dinletisinden oluşan performanslarıyla renk kattığı program hocalarımız ve öğrencilerimizin katılımı ile coşku ile kutlandı.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA 17, SKA 3, SKA HABERLERİ