Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğrencilerimize Yönelik Düzenlenen Terapi Ekolleri/ Vaka Çalışması Serisi Tamamlandı

İMÜ PDR Topluluğu tarafından düzenlenen “Terapi Ekolleri” etkinlik serisi tamamlandı. İki aşamadan oluşan etkinliğin ilk bölümü 29 Aralık 2021 tarihinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Cevizli kampüsünde gerçekleştirildi.

Kişilerin psikolojik iyi oluşlarına katkı sağlamak ve ruh sağlığı hakkında bilgi vermek amacıyla Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) öğrencilerimize yönelik bir mesleki eğitim olarak düzenlenen etkinliğin ilk bölümü İstanbul Medeniyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü’nden Doç.Dr. Fulya TÜRK’ün katılımı ile Bilişsel Davranışçı Terapi’de vaka çalışması üzerine gerçekleştirildi. Bilişsel Davranışçı Terapi’ye ilişkin temel düzeyde bilgi paylaşımının ardından bir vaka çerçevesinde terapi süreci örneklendirildi.

“Terapi Ekolleri” serisinin ikinci bölümü 13 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirdi. Psikiyatrist Dr. İbrahim BİLGEN’in katılımı ile çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak Kabul ve Kararlılık Terapisi’ne ilişkin kuramsal çerçeve açıklandı, ardından bir vaka üzerinden formülasyon süreci ele alındı. Canlandırmaların bol olduğu etkinlik, İMÜ PDR öğrencilerinin yanı sıra kurum dışı katılımcılardan da ilgi gördü.

Posted in Haberler, SKA 3, SKA HABERLERİ