4. Aile Hekimliği Dermatoloji Okulu Etkinliği Gerçekleştirildi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı ile Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı’nın iş birliğiyle 4. Aile Hekimliği Dermatoloji Okulu, 19 Mart 2022 Cumartesi günü İstanbul Medeniyet Üniversitesi güney kampüsünde gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mehmet Salih GÜREL, Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mehmet SARGIN ve kongre sekreteri Prof.Dr. Vefa Aslı ERDEMİR’in organize ettiği ve bu yıl 4.sü yapılan Dermatoloji Okulu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sadrettin PENÇE’nin açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasında Dr. PENÇE bu toplantıların mesleki eğitim açısından öneminden bahsederek, katılımcılara ve düzenleme komitesine teşekkürlerini iletti.

Nitelikli bir eğitim ve sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi amacıyla öncelikle aile hekimlerine yönelik düzenlenen etkinlik, 6 oturumda 15 temel konuyu kapsayacak şekilde gerçekleştirildi. “Olgularla deri enfeksiyonları”,  “Olgularla çocuk gebe oral mukoza”, “Kaşıntılı deri hastalıkları”, “Deri eki hastalıkları”, “Tedavi ve deri bakımı” gibi temel başlıklar altında, çeşitli deri hastalıkları, ilaç kullanımları,  derinin tedavisi gibi konular tartışıldı.  Etkinliğe katılan dermatolog konuşmacılar tarafından birinci basamakta sık görülen deri hastalıklarının klinik ve tedavi yaklaşımları anlatıldı.

Etkinlik bünyesinde, İstanbul ve diğer illerdeki farklı eğitim kurumlarında görev yapan ve serbest çalışan yaklaşık 300 aile hekimi uzman, asistan ve öğretim üyesi hedefler için ortaklıklar amacı doğrultusunda bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulundu. Her oturum sonunda salondakilerin tamamının çevrim içi katılabildiği kısa bir sınav yapıldı ve en fazla puanı alan katılımcılara kitap ödülleri verildi.

Tüm gün süren ve Üniversitemize olumlu geri bildirimler yapılan etkinliği düzenleyen öğretim üyelerimize ve katılımcılara teşekkür eder, başarılar dileriz.

Posted in Haberler, SKA 17, SKA 3, SKA 4, SKA HABERLERİ