Üniversitemizde Öğrencilerimize Eğitim Desteği Kapsamında Ücretsiz “Bilimsel Okuryazarlık” Eğitimi Verildi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, öğrencilerinin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla ücretsiz eğitim ve sertifika programları düzenlemeye devam ediyor.

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı tarafından öğrencilerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla “Bilimsel Okuryazarlık” eğitimi düzenlendi. Üniversitemiz Ziraat Bankası Konferans Salonu’nda 22 Mart 2022 tarihinde yüz yüze gerçekleştirilen eğitim, üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Özcan Erkan AKGÜN tarafından verildi. Ücretsiz ve dışarıdan katılıma açık olarak sunulan eğitime toplam 60 kişi katıldı.

Eğitim süresince katılımcılara bilginin ne olduğu ve sınırlılıkları; bilimsel bilginin hangi kaynaklardan ve nasıl elde edilebileceği; bilgi elde edilirken yaşanabilecek zorluklar; bilimsel bilginin gelişiminin nasıl takip edilebileceği, araştırmalarda nasıl kullanılabileceği ve kullanılırken nelere dikkat edilmesi gerektiği; bilgi kullanımında kaynak gösteriminin nasıl yapılması gerektiği konularında bilgiler aktarıldı.