Hukuk Fakültesi Öğrencileri TBMM Simülasyonunda Sürdürülebilirlikle İlgili Kanun Tekliflerini Tartıştı

Adalet, Demokrasi ve Hukuk Orijinli Çalışmalar Derneği ve Hukuk Fakültesi öğrenci kulüplerinden Aydın Medeniyetliler Akademisi iş birliğinde üniversitemiz bünyesinde ilk kez düzenlenen Meclis Simülasyonu etkinliği açılış programı 8 Mart 2022 saat 09.00’da Göztepe Yerleşkesi Aşık Paşa Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Program, Av. Cemil ÇİÇEK ve Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Emrah GEÇER’in konuşmaları ile başladı. Açılış konuşmalarının ardından, Meclis Simülasyonu İç Tüzüğü hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen komisyon çalışmaları ise 17-18 Mart 2022 tarihlerinde Ziraat Bankası Kütüphanesi Konferans Salonu’nda icra edildi. Çalışmalar kapsamında, önceden belirlenmiş olan komisyonlar, öğrenciler tarafından hazırlanan kanun tekliflerini tartıştı.  Anılan kanun teklifleri arasında, karada yaşayan hayvanların korunmasını amaçlayan “Sokak Hayvanlarının Kimliklendirilmesi,” kadının siyasi katılımına ve cinsiyet eşitliğine mercek tutmayı amaçlayan “Siyasi Hayatta Kadın Erkek Eşitliğinin Sağlanması,” doğal mirasın ve ekosistemin korunmasını amaçlayan “Nükleer Faaliyetlerin Yasaklanması” gibi başlıklar yer aldı. Etkinlik Aydın Medeniyetliler Akademisi Öğrenci Kulübü’nün oluşturduğu Divan Kurulu tarafından yönetildi. Bu simülasyonda gençlerin mesleki eğitiminin desteklenmesi, kanun tekliflerini incelemesi, tartışması ve fikir alışverişi yapması ve yasamanın işleyişini öğrenmesi amaçlandı. Bu amaç doğrultusunda oluşturulan meclis simülasyonunda 6 adet siyasi parti yer aldı, en iyi kanun tekliflerini hazırlayan ve mecliste kabul edilmesini sağlayan parti etkinliği önde tamamladı.

Her yıl geleneksel olarak yapılması planlanan meclis simülasyonu etkinliğini sosyal medyada takip etmek ve daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Posted in Haberler, SKA 10, SKA 11, SKA 15, SKA 16, SKA 4, SKA 5, SKA HABERLERİ