Menü Kapat

İMÜ Kariyer Topluluğu “Endüstri 4.0 ve Dijitalleşme” Etkinliğinde Dijitalleşmenin Endüstriler Üzerindeki Etkilerini Tartıştı

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Kariyer Topluluğu 5 Kasım 2021 tarihinde saat 21.00′da gerçekleşen çevrimiçi etkinlikte “Endüstri 4.0 ve Dijitalleşme” başlıklı konuşmasıyla MCS Otomasyon ve MCS Factory Digitalization grup şirketlerinin kurucu ortağı olup aynı zamanda genel müdürlüğünü yapmakta olan Adem KAYAR’ı konuk etti.

Endüstriyel otomasyon ve dijitalizasyon konularında uzman olan KAYAR; akıllı fabrikalar, Endüstri 4.0 ve dijitalizasyon konularında ulusal ve uluslararası birçok projenin içerisinde yer aldığından, etkinlikte bu konudaki profesyonel deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı. Beyaz eşya, gıda, ambalaj, döküm, tekstil, cam, otomotiv ve demir-çelik gibi birçok sektörde gerçekleştirdikleri otomasyon faaliyetlerinden bahsetti. Firmanın günden güne gelişen ve çeşitlenen proses ve makine otomasyonu yazılımları ile üretimde süreç yeniliğine yönelik danışmanlık faaliyetlerinin gelişim hikayesini aktardı.

KAYAR, fabrika otomasyon sistemlerinde geliştirdikleri akıllı reaktör uygulaması, sepet izlenebilirlik uygulaması, tezgah izlenebilirlik uygulaması ve web robot uygulaması gibi uygulamaların getirdiği endüstriyel yeniliklerden ve bu yeniliklerin endüstride sağladığı ekonomik verimliliğin öneminden bahsetti. Bu uygulamalardan faydalanarak işletmelerin dijital dönüşümüne verdikleri danışmanlık sayesinde fabrika üretim sistemlerinin bulut teknolojisine geçtiklerini, üretim süreçlerinin kolaylaştığını ve üretimde kaynak kullanımının azaldığını açıkladı. Kullanılan yapay zeka aplikasyonları sayesinde makinelere ilişkin prosedürlerin izlenebildiğini ve arızaların uzaktan çözümlenebildiğini belirten KAYAR, “Şili’yi hiç görmememize rağmen sistemleri uzaktan çalıştırıp müşterimize teslim ettik. Şili havalimanı sistemini 3-4 yıldır kontrol ediyoruz. Bunun için sahaya gitmenize gerek yok” diyerek çağımızda endüstriyel üretim sisteminin hızla içine girdiği dijital dönüşümü öğrencilere örneklerle açıkladı.

Dijitalleşmenin kaçınılmaz biçimde geleceği şekillendireceğini belirten KAYAR öğrencilere iş hayatında başarılı olabilmek için dijitalleşmeye geç kalmadan alışmalarını, kendilerini bu konuda geliştirmelerini, hangi meslekte olurlarsa olsunlar dijital alandan bir bileşeni hobi olarak edinmelerini tavsiye etti. Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, mesleğinde öncü ve önemli bir isim olan KAYAR’ın aktardığı bilgi ve tecrübeler ile katılımcılara meslek içi eğitim olanağı sağlanmış oldu.

Posted in Haberler, SKA 12, SKA 4, SKA 8, SKA 9, SKA HABERLERİ