Biyoteknoloji Topluluğumuz Biyo-üretimde Yeniliklerin Ele Alındığı “Üç Boyutlu Biyobasım ile Doku ve Organ Üretimi” Etkinliğini Düzenledi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından İMÜ Biyoteknoloji Topluluğu tarafından öğrencilerimizin biyoteknoloji yenilikleri, bu alandaki ürün yenilikçiliği ve biyo-üretim süreçleri hakkında bilgi sahibi olmaları amacıyla “Üç Boyutlu Biyobasım ile Doku ve Organ Üretimi” adlı etkinlik düzenlendi. 26 Ocak 2022 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen etkinliğe, Stanford Üniversitesi Kardiyotorasik Cerrahi Bölümü’nden Dr. Buğra AYAN konuşmacı olarak katıldı. Ücretsiz ve dışarıdan katılıma açık olarak sunulan etkinliğe, toplam 117 kişi katıldı.

AYAN konuşmasında, üç boyutlu yazıcıların günümüzde çok çeşitli sektörlerde kullanıldığından bahsetti. Gerek dünyada gerekse de ülkemizde biyo-üretimin gelişme gösterdiğini aktaran AYAN, son yıllarda giderek artan doku ve organ ihtiyacına üç boyutlu yazıcılar ile nasıl cevap verildiğine ve ortaya çıkan ürünlerin başarısına vurgu yaptı. AYAN ayrıca, insan ve sağlık konusunda biyoteknolojinin payının gelecekte daha da artacağını söyledi.

1 saat süren etkinliğe katılan kişilere etkinlik sonunda katılım sertifikası verildi.

Posted in Haberler, SKA 17, SKA 3, SKA 9, SKA HABERLERİ