Cinayet Davaları Ekseninde Ceza Adaleti Semineri İcra Edildi

Üniversitemiz öğrenci kulüplerinden Aydın Medeniyetliler Akademisi Kulübü öğrencileri tarafından düzenlenen “Cinayet Davaları” başlıklı mesleki eğitim semineri, Av. Onur TATAR’ın katılımıyla 25 Kasım 2022 Cuma Günü üniversitemiz Kuzey Kampüsü- Ziraat Bankası Kütüphanesi Konferans salonunda 13.30 ve 16.00 saatleri arasında icra edildi.

Ceza hukuku alanında kariyer planlaması yapan öğrencilerimizin büyük ilgi gösterdiği bu mesleki eğitim seminerinde Av. Onur TATAR, ceza avukatlığı tecrübelerini aktardı. Suç, suçlu, ceza kavramlarını tek tek ele alarak ceza davalarının işleyişini açıkladı. Kamu düzeninin sağlanmasında ceza adaletinin önemini vurguladı. Özellikle cinayet davalarının çözümlenmesinde olay yeri inceleme, deliller, tanıklar gibi temel faktörlerin önemine değindi. Av. TATAR, son olarak kendisinin de vekil olarak bulunduğu basına yansımış cinayet davalarına değindi.

Konferans plaket takdiminin ardından nihayete erdi.