Gelişim Hukuk Akademisi Kapsamında Hukuk Öğrencilerine Yönelik İlk Mesleki Eğitim İcra Edildi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Gelişim Hukuk Kulübü ve Alternatif Hukuk Bürosu iş birliğinde düzenli aralıklarla icra edilmek üzere Gelişim Hukuk Akademisi ismiyle düzenlenen mesleki eğitim seminerler dizisinin birincisi 27 Kasım 2022’de 10.00 – 16.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.  Üniversitemiz öğrencisi olan ve olmayan tüm hukuk fakültesi öğrencilerine açık olarak düzenlenen program Ziraat Bankası Kütüphanesi Konferans Salonu’nda icra edildi.

Av. Murat SADAK, Ümit ÜNKER , Av. Elif ALTINOK ve M. Masum ARIKAN ’ın konuşmacı olarak katıldığı eğitim dört dersten oluştu. İlk derste Av. Murat SADAK “Yargının Sujeleri” başlıklı konuşmasında çeşitli yargı süreçlerinde rol oynayan merciiler hakkında tanıtıcı genel bir bilgilendirme yaptı. İkinci derste Ümit ÜNKER “İletişimde İkna Kabiliyeti” başlıklı konuşmasında avukatlık mesleğinin icrasında ikna edici argümanlar eşliğinde güçlü bir savunma yapma konusunda ipuçları verdi. Üçüncü derste Av. Elif ALTINOK davalara ait bilgi ve belgelerin hem yargı mensupları hem de dava taraflarında erişilebildiği resmi elektronik platform olan UYAP kullanımı hakkında genel bir bilgilendirme yaptıktan sonra ekran üzerinde bilgi ve belgelerin sisteme eklenmesi ve sistemde incelenmesini gösterdi. Son derste ise İcra Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan M. Masum Arıkan, icra takibinin başlatılmasından son aşamasında kadar geçen süreçte sıkça yaşanılan aksaklıklar hakkında öğrencilerimize önemli pratik bilgiler verdi.

Farklı alanlarda derslerin harmanlanarak birlikte icra edildiği bu mesleki eğitim semineri, karma bir öğrenme fırsatı sunarak öğrencilerimizin muhakeme gücünü güçlendirdi.

Eğitim, plaket takdimi ile sona erdi.

Posted in Haberler, SKA 4, SKA HABERLERİ