Doç.Dr. Turgay ŞİRİN Afet ve Krizlerde Manevî Danışmanlık ve Rehberlik Konusunda Seminer Düzenledi

İMÜ İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Turgay ŞİRİN, 18 Şubat 2023 tarihinde İslami İlimler Fakültesi toplantı salonunda “Afet ve Kriz Durumlarında Manevi Danışmanlık ve Rehberlikte İlk Müdahale Eğimi” isimli bir seminer programı düzenledi. İslami İlimler Fakültesinin Üsküdar Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile iş birliği halinde gerçekleştirdiği seminere, Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından konutları zarar gören ve Üsküdar’da ikamet ettirilen depremzedeleri ziyaret eden müftülüğe bağlı Manevi Destek Ekibi katıldı.

Afet ve kriz durumlarında manevi danışmanlık süreçlerinin ele alındığı eğitim programında Doç.Dr. Turgay ŞİRİN, travma, akut stres bozukluğu, post travmatik stres bozukluğu, ikincil travma ve yas süreci gibi afetle ilişkili çeşitli psikolojik semptomlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi verdi. Afete bağlı travmanın yanı sıra yeni bir kentte yaşamanın getirdiği güçlükler karşısında depremzedelerin psikolojik iyi oluşlarının nasıl sağlanacağını anlattı. Seminerde, manevi destek çalışmalarının önemini vurgulayan Doç.Dr. ŞİRİN, afetzedelere hizmet verenlerin kendilerini ikincil travmaya karşı nasıl koruyacakları ve manevi destek süreçlerini nasıl yürütecekleri konularında da ayrıca değindi.

Program sonunda katılımcılar, seminerin çok verimli olduğunu ve bu tür faaliyetlerin devam etmesini istediklerini belirterek Medeniyet Üniversitesi İslami İlimler Fakültesine teşekkürlerini ilettiler.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA 17, SKA 3, SKA 4, SKA HABERLERİ