Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü “Her Açıdan LENFÖDEM” Etkinliği Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından “Dünya Lenfödem Farkındalık Günü” sebebiyle 6 Mart 2023 Pazartesi günü 20:00-23:00 saatleri arasında “Her Açıdan LENFÖDEM” etkinliği çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nilüfer KABLAN’ın moderatörlüğünde düzenlenen etkinliğe, Türkiye Lenfödem Derneği Başkanı Prof. Dr. Pınar BORMAN, Asya Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Tankut ATAY ve Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz ÇEVİRME video konferans ile konuşmacı olarak katıldılar.

Tek oturum olarak gerçekleştirilen bu etkinliğe hasta, hasta yakınları ve klinisyenlerden 100 kişi katıldı. Prof. Dr. Pınar BORMAN, sunumunda lenfödemin tanımı, dereceleri ve tedavi yöntemlerinden bahsetti. Ayrıca, Lenfödem hastalığında özellikle bantlama (kinezyobantlama), Kompleks Boşaltıcı Fizyoterapi, yüzeyel ve derin ısıtıcılar, lazer uygulamaları, bası giysileri gibi konservatif tedavi yöntemlerinin üzerinde durdu. Prof. Dr. Tankut ATAY, Flebolenfödem hastalığından ve hastalığın tanı ve tedavi yöntemlerinden bahsetti. Son olarak, Doç. Dr. Deniz ÇEVİRME, Lenfödem hastalarında cerrahi tedavi seçeneklerini anlattı.

Lenfödem hastalığının engellenmesinde önemli olan egzersiz, kişisel hijyen, sağlıklı yaşam tarzı, hasta ve ailesinin eğitimi ve her türlü tedavi seçeneklerinin ele alındığı etkinlik sonunda konuşmacılar, hasta, hasta yakınları ve klinisyenlerden oluşan katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Lenfödem hastalığının sağlık riskleri ve toplum sağlığı açısından önemine dikkat çekildi.

Posted in Haberler, SKA 3, SKA HABERLERİ