Bilgi Topluluğu Kütüphane Zenginleştirme Projesi Kapsamında 7.500 Kitap Bağışladı

Üniversitemiz Bilgi Topluluğu 22 Haziran 2022 tarihinde başlatmış olduğu sosyal sorumluluk projesi kapsamında eğitimde fırsat eşitliğini sağlama düşüncesiyle 13-14 Mart 2023 tarihlerinde Kırşehir’deki iki okula kütüphane kurdu.

Üniversiteden mezun olduktan sonra İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde kütüphaneci olarak çalışan Bilgi Topluluğu eski başkanı Elif Cansu BOZ, geçen yıl vefat eden anneannesinin hatırasını yaşatmak için “Bir Bozkır Anneannesinin Hatırasına Meryem Bahadır Kütüphanesi” projesini başlattı. Projeye dahil olan topluluk üyeleriyle birlikte geniş bir kitap toplama kampanyası başlatıldı. Eğitimde eşit olanaklara erişimin toplumun her bireyi için önemli olduğu düşüncesiyle yürütülen projede toplam 7500 adet bağışlandı.

Ayni ve nakdi bağışlarla toplanan kitapların 6 bini, Kırşehir Merkez Cumhuriyet Ortaokulundaki kütüphaneye getirildikten sonra tasnif edilerek raflara kondu. “Meryem Bahadır Kütüphanesi” adı verilen kütüphanenin açılışına Topluluk Danışmanı Arş. Gör. Nisa ÖKTEM de katıldı. Kitapların 1500’ü ise Kırşehir Yenidoğanlı Köyündeki ilkokula bağışlandı.

Yapılan kitap bağışlarıyla okul öğrencilerinin öğrenme fırsatlarının arttırılması ve dezavantajlı grupların güçlendirilmesi amaçlandı.

Posted in Haberler, SKA 10, SKA HABERLERİ