Dr. Sevgi KIRBOYUN TİPİ Görme Engelli Öğrencilere Uygun Hazırlanabilecek Materyallere İlişkin Çevrim İçi Eğitim Verdi

Özel Eğitim Bölümümüz Öğr.Gör.Dr. Sevgi KIRBOYUN TİPİ, görme engelli öğrencilerin eğitime erişimini güçlendirmek üzere kullanılabilecek kabartma eğitim materyallerinin hazırlanması üzerine bir eğitim verdi. 01 Eylül  2022 tarihinde gerçekleştirilen “En Düşük Maliyetle Kabartma Resim/Grafik/Harita Nasıl Hazırlarım?” başlıklı eğitim, çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

KIRBOYUN TİPİ eğitimde, görme engelli öğrenciler için büyük bir öneme sahip olan kabartma materyallerin hazırlanması hakkında bilgi verdi. Görme engelli öğrencilere kapsayıcı ve etkili bir eğitim ortamının oluşturulabilmesinde ve eğitimde eşitsizliklerin azaltılabilmesinde bu tür materyallerin taşıdığı önemi vurguladı.  Eğitimde katılımcılara öncelikle kabartma materyaller hazırlanırken uyulması gereken kurallar ve kabartma materyallerin (harita, resim, grafik, vb.) okunması hakkında bilgi verildi. Eğitimin devamında en düşük maliyetle ve evdeki materyallerle nasıl kabartma grafik, resim ve tablo oluşturabileceği hakkında bilgi verilirken, katılımcılarla birlikte konuyla ilişkili uygulamalar gerçekleştirildi.

Genel kamu katılımına açık olarak gerçekleştirilen eğitime eğitimde görme engelli çocuğa sahip aileler ve eğitimciler katıldı. 19 kişinin katıldığı eğitimde etkileşimli bir bilgi alışverişi ve uygulamalarla eğlenceli bir eğitim gerçekleştirildi.