Engelli Bireylere Bakım Veren Annelerde Fiziksel Sağlık Risklerine ve Psikolojik İyilik Hale Yönelik Çalışmalarımız Tamamlandı

Üniversitemizin, Fiziksel Engelliler Vakfı iş birliğiyle 3 Mart tarihinde başlattığı “Engelli Bireylere Birincil Bakım Hizmeti Verenlerin Postür ve Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Parametrelerinin İyileştirilmesi” başlıklı sosyal sorumluluk projesinin son aşaması, 18-21 Haziran 2023 tarihleri arasında Gaziantep’te Fiziksel Engelliler Vakfı şubesinde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle başarıyla tamamlandı.

Engelli bireylerin ailelerine yönelik değerlendirme, egzersiz eğitimi ve ergonomi eğitimlerini içeren, bakım verenlerin egzersiz ile fiziksel ve psikolojik iyilik hallerinin arttırılmasını, sağlıklı yaşam biçimlerini benimsemelerini ve bakıma bağlı oluşan sağlık risklerinin azaltılmasını amaçlayan projemizi, başarıyla sonuçlandırdık. İMÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Doç.Dr. Nilüfer KABLAN, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Tansu BİRİNCİ ve öğretim elemanları Öğr.Gör. Ayça EVKAYA ACAR, Arş.Gör. Emel METE, Arş.Gör. Gülser CİNBAZ ve Arş.Gör. Esma Nur KOLBAŞI DOĞAN’dan oluşan ekibimiz, bu üç gün boyunca katılımcıların eğitim sonunda postür, denge ve ağrılarının değişimlerini değerlendirdi. Projemiz yerel ve ulusal basında oldukça büyük yankılar oluşturdu ve takdir topladı.

Gaziantep ziyaretimizin son gününde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar BÜLBÜL ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Aygül YANIK ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet BERK’in de katılımı ile FEV ev sahipliğinde, engelli bireyler ve aileleri ile piknikli bir toplantı gerçekleştirdik. Hem öğrenciler hem de aileler ile kaynaşmayı sağlayan piknikte, hocalarımız ailelerden projeyle ilgili birebir geri dönüşler alma fırsatı yakaladılar. Ailelerin ihtiyaçlarını ve taleplerini değerlendirerek hem engelli bireylerin hem de ailelerinin hayatlarını daha da kolaylaştırmak için daha neler yapabileceğimize dair yeni fikirler oluşturduk.

Bu fikirler ışığında İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Fiziksel Engelliler Vakfı’nın başarılı iş birliğini yeni projelerde daha yoğun şekilde sürdürmeleri konusunda prensip kararı alındı.

Posted in Haberler, SKA 10, SKA 17, SKA 3, SKA HABERLERİ