Erken Çocukluk Dönemi Eğitimine Yönelik eTwinning Projesi Kapsamında “Resimli Çocuk Kitaplarıyla Matematik” Sunumu Gerçekleştirildi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü Başkanı ve Okul Öncesi Eğitim ABD Öğretim Üyesi Doç.Dr. Kevser KOÇ, 18 Ocak 2022 tarihinde proje kapsamında ‘‘Resimli Çocuk Kitaplarıyla Matematik” sunumunu gerçekleştirdi.

KOÇ, sunumunda erken çocukluk dönemi eğitiminde aritmetik becerilerin geliştirilmesinin, matematik öğretiminin önemini, resimli çocuk kitaplarının önemini ve matematik öğretiminde resimli çocuk kitaplarının süreçlerini anlattı. Çocuk kitaplarının anlamlı öğrenme için bağlam oluşturduğuna, çocuğun kişisel bağlantılar kurmasını sağladığına, çocukların farklı bakış açılarıyla ve problemlerle karşılaşarak sorular sorup araştırma yapmasına teşvik ettiğine değinildi.

Nitelikli okul öncesi eğitime eşit erişime katkı sağlamak ve erişilebilir, kapsayıcı ve kaliteli eğitim sunmak amacıyla yapılan bu çalışmaya, Doç.Dr. Yusuf KOÇ, Dr.Öğr.Üyesi Ayşegül AKINCI COŞGUN, öğretmenler ve ailelerle birlikte toplam 86 kişi katıldı.  Bu kapsamda yapılan öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim ve aile eğitimi sonrasında öğretmenler ve aileler olumlu geri dönütlerde bulundu.

Bu çalışma “eTwinning Miniklerin Matematik Serüveni Projesi” kapsamında yapıldı. Bu proje Aksaray, Diyarbakır, Erzincan ve Kocaeli illerinden 10 öğretmen ve öğrencileri ile yürütülen bir projedir. Proje ile okul öncesi eğitimde matematik becerilerinin kazanılması için disiplinlerarası etkinliklerle uygulamalar yapıldı. Projede çocuklar ve aileler aktif olarak çalışmalarda yer aldı. Eğitimde Okul – Aile işbirliği içinde yapılan çalışmalar öğrenme sürecini aktif kılar ve hızlı adımlarla ilerleme sağlanır. Proje kapsamında çocuklarla sınıf içi etkinlik uygulamaları öğretmenlerle, web2 etkinlik pekiştirme uygulamaları ise aile destekleri ile yürütüldü .

Sunumu aşağıdaki bağlantılardan izleyebilirsiniz.

Posted in Haberler, SKA 4, SKA HABERLERİ