Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Gelişim Hukuk Kulübü ve Alternatif Hukuk Bürosu iş birliğinde düzenli aralıklarla icra edilmek üzere Gelişim Hukuk Akademisi ismiyle düzenlenen mesleki eğitim seminerler dizisinin ikincisi 4 Aralık 2022’de 11.00 – 17.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Üniversitemiz öğrencisi olan ve olmayan tüm hukuk fakültesi öğrencilerine açık olarak düzenlenen program Ziraat Bankası Kütüphanesi Konferans Salonu’nda icra edildi.
Av. M. Mahmut DOĞAN, Av. Berru TOGAÇ ve Aslıhan B. GÖKÇINAR konuşmacı olarak katıldığı eğitim üç dersten oluştu. İlk derste Av. M. Mahmut DOĞAN – “Ceza Yargılamasında Soruşturma ve Kovuşturma Evreleri – Duruşma Düzeni, Koruma Tedbirleri ve İtiraz” başlıklı konuşmasında ceza davalarını baştan sona ele aldı. İddianamenin oluşturulması, davanın açılması, delillerin ibrazı, tanıklara başvurma, duruşma düzeni gibi hususlarda öğrencileri bilgilendirdi. Ayrıca yargılamanın sağlıklı biçimde ilerleyebilmesini sağlamak adına hükmedilebilen koruma tedbirleri hakkında açıklamalarda bulundu.
İkinci derste Av. Berru TOGAÇ “Hangi dava nerede açılır? Bilirkişi raporlarına nasıl itiraz edilir?” başlıklı konuşmasında dava türleri ve adli ve idari yargı kolları ve alt dalları hakkında genel bir bilgilendirmede bulundu. Ayrıca pek çok davada fikrine başvurulan bilirkişilerin raporlarında bulunması gereken özelliklerden bahsederek bilirkişi raporlarına en çok itiraz edilen hususlar konusunda bilgi verdi.
Son derste ise Vodafone A.Ş.’de kurumsal iletişim yöneticisi olarak görev yapmakta olan Aslıhan B. GÖKÇINAR, kriz yönetimi konusunda mesleki tecrübelerini aktardı.
Gelişim Hukuk Akademisi mesleki eğitimler serisinin ikincisi olarak icra edilen bu eğitimde de ilkinde olduğu gibi farklı alanlardan dersler uyum içinde icra edilerek öğrencilerimizin teori ve pratiği harmanladığı önemli bir eğitim ortamı oluşturuldu.