Genç Eğitimciler Topluluğumuz Sağlıklı Bir Yaşam İçin Bisiklet Turu Düzenledi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Genç Eğitimciler Topluluğu, “Maltepe Sahili Bisiklet Turu” adlı ilk etkinliğini danışman hocaları Doç.Dr. Rabia SAVAŞ’ın desteğiyle 17 Mayıs 2022 tarihinde Maltepe Sahili’nde gerçekleştirdi.

Topluluk üyelerinin oldukça ilgisini çeken bisiklet turu etkinliği Maltepe Gençlik Merkezi’nin kapsayıcılık politikası gereği ücretsiz olarak öğrencilere sağladığı 40 bisiklet ile gerçekleştirildi. Tur sayesinde yaklaşan final haftası stresini birlikte bisiklet sürerek aşan öğrenciler tur sonunda motivasyonlarının da arttığını dile getirdi. Etkinlik süresince sağlıklı yaşam tarzına ve tütün, alkol, uyuşturucu gibi bağımlılıkların zararlarına yapılan vurgu ile spor ve sağlıklı yaşamın önemi belirtildi. Topluluk, “Hareketli Öğrenciler Sağlıklı Kampüsler” sloganıyla organize ettiği bisiklet turu etkinliğini tekrarlamayı hedefliyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), fiziksel hareketsizliğin her yıl dünyada 3.2 milyon ölümle ilişkili olduğunu belirtmektedir. Bu nedenle yetişkinler için haftada 150 dakikalık orta yoğunlukta aerobik aktivite yapılması öneriliyor.