Teoman Duralı Felsefe Araştırmaları Topluluğu Kültür ve Sanat Gezisi Düzenledi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Teoman Duralı Felsefe Araştırmaları Topluluğu, 18 Mayıs 2022 tarihinde İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’ne “Sanat Akımları Atölyesi” adlı kültür ve sanat gezisi düzenledi.

Topluluk üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen gezinin amacı, sanat akımlarını, kültürel mirasın korunması ve muhafazasında önemli rol oynayan kentimiz müzelerinde uygulamalı bir şekilde görmek ve incelemekti. Gezi kapsamında, aynı zamanda topluluk danışmanı da olan Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Taftalı rehberliğinde sanat akımlarının başlangıcı ve modern sanat akımları incelendi. Bununla birlikte, sanat akımlarının oluşumunda rol oynayan toplumsal, siyasi ve bilimsel gelişimler ele alındı ve gelişmekte olan yeni sanat akımları tartışıldı.  Klasik sanat ve modern sanat karşılaştırmaları eşliğinde uygulamalı olarak incelemeler sürdükten sonra gezi sanat sohbetleri ile sonlandırıldı.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA HABERLERİ