İMÜ İlim ve Medeniyet Topluluğu Ebeveyn Kaybı Yaşamış Çocuklarda Sosyal Hizmet Uygulamalarına İlişkin Fotoğraf Sergisi Düzenledi

Üniversitemiz İlim ve Medeniyet Topluluğu, 2 Aralık 2022 tarihinde saat 15:00’te Ziraat Bankası Kütüphanesi Bankkart Konferans Salonu’nda Yetim Vakfı ile birlikte Sosyal Hizmet Uzmanı Abdullah YILDIZ eşliğinde “Ebeveyn Kaybı Yaşamış Çocuklarda Sosyal Hizmet Uygulamaları” başlıklı program gerçekleştirildi. Öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen program, açılış konuşması ve Yetim Vakfı’nın çalışmalarının tanıtımıyla başladı.

Program kapsamında Abdullah YILDIZ’ın sunumu eşliğinde Yetim Vakfı’nın ebeveyn kaybı yaşamış çocuklara yönelik yürüttüğü projeler tanıtıldı. Vakfın eğitim, insani yardım, acil yardım, psikososyal destek ve sosyal faaliyetler gibi çeşitli başlıklar altında yürüttüğü faaliyetlerin kapsamından ve çalışma yapılan ülkelerden bahsedildi. Ayrıca, uluslararası alanda ebeveyn kaybı yaşamış çocukların karşı karşıya kaldıkları çeşitli sorunlardan bahsedilirken bu doğrultuda gerçekleştirilen yardım faaliyetlerinin içeriklerine değinildi.

Etkinlikte ayrıca Yetim Vakfı tarafından hazırlanan ve çeşitli ülkelerde ebeveyn kaybı yaşamış çocuklara yönelik gerçekleştirilen yardım faaliyetlerini gösteren bir fotoğraf sergisi düzenlendi. YILDIZ ile gerçekleştirilen söyleşinin ardından katılımcılar, Yetim Vakfı tarafından hazırlanan fotoğraf sergisini gezdiler ve fotoğrafların hikayelerini dinlediler. Program, fotoğraf sergisi eşliğinde değerli katılımcılarla birlikte gerçekleştirilen sohbet faslıyla sona erdi.