İMÜ Kariyer Topluluğu “Dijital Dönüşüme Ayak Uydurabilmek” Etkinliği Düzenledi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Kariyer Topluluğu’nun 27 Aralık 2021 günü saat 21.00’da gerçekleştirdiği çevrimiçi etkinlikte “Dijital Dönüşüme Ayak Uydurabilmek” konu başlığı ile Almanya Danone Dijital Müdürü Canberk DEMİR konuşmacı olarak yer aldı.

DEMİR konuşmasında “Dijital dünyanın getirdiği önemli hususlardan biri değişimi kabul etmektir. Dijitalleşmek için önemli olan ilk adım kişinin kendini keşfetmesi ve öğrenmeyi öğrenmesidir” dedi. Dijital dönüşümün en önemli alanlarından biri olan yazılım sektöründe kişilerin başarılı olabilmesi için ezber yapmayı değil sorgulamayı bilmesi gerektiğini ancak bu şekilde çözüm odaklı ve inovatif bir yaklaşımla kendilerini geliştirebileceklerini belirtti. Yazılım ve dijitalleşme alanının sürekli olarak endüstriyel yenilikler gerektirdiğine vurgu yaptı.

Gelişebilmek için merak ve araştırma duygusunun bir araç olarak kullanılması gerektiğini belirten DEMİR, öğrencilere bu duyguları canlı tutarak kendilerini sürekli çeşitli alanlarda geliştirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, meslek alanı içerisinde üst makamlarda bulunan DEMİR’in aktardığı önemli hususlar ve tecrübeler ile katılımcılara meslek içi eğitim olanağı sağlanmış oldu.

DEMİR ayrıca günümüz iş dünyasında tıpkı kişilerin kendilerini geliştirmesi gerektiği gibi işletmelerin de hayatta kalabilmek için çağın bir gerekliliği haline gelen dijitalleşmeye ihtiyaç duyduklarını vurguladı. İş dünyasında başarıyı yakalayan firmaların, ürün yeniliği ve üretim yeniliği konularına önem veren ve çağın gerekliliklerini yakından takip eden firmalar olduğunu belirtti.