Öğrencilerimiz Dezavantajlı Çocuklar İçin Hazırladıkları Proje ile “Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Teşvik Ödülü”nü Kazandı

Eğitim Bilimleri Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü öğrencilerimiz Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı(TOVAK) tarafından verilen Prof. Dr. Yahya ÖZSOY Toplum Hizmetleri Ödülleri’nde teşvik ödülüne layık görüldü.

2021 yılı için toplam 18 proje tarafından yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucu, öğrencilerimiz Şerife AKDENİZ, Nisanur AKYÜZ, Rabia KARABACAK, Buse YALÇIN, Merve Nur DEMİRCİ, Eda DEMİR  öğretim üyemiz Prof. Dr. Yeşim GÜLEÇ ASLAN önderliğinde gerçekleştirmiş oldukları “Dezavantajlı Çocukların Farkında Ol” isimli proje ile “Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Teşvik Ödülü”nü kazandı.

Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Ödül Töreni, 24 Aralık 2021 tarihinde Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi’nde gerçekleştirildi. Proje ekibimiz ödüllerini Anadolu Üniversitesi Özel Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Başkanı Yunus Kılıç’tan aldı.

Proje farklı branşlardan öğretmen adaylarının ve öğretmenlerin dezavantajlı çocuklara yönelik farkındalıklarını ve bilgilerini arttırma amacıyla geliştirildi. Öğrencilerimiz projeyi hayata geçirmedeki temel nedenlerini “dezavantajlı çocukların kaynaştırma/bütünleştirme uygulamaları doğrultusunda genel eğitim okullarında eğitim görme hakları ve bu tür eğitimlerin faydası bağlamında, öğretmenlerin bu çocuklar hakkında farkındalıklarının ve bilgilerinin gelişmiş olmasının eğitim çıktılarını üzerindeki olumlu rolü” olarak açıkladı.

Üç çalışmayı içeren proje kapsamında öncelikle özel gereksinimli bireylerin desteklenmesinin önemine dikkat çekmek için afiş çalışması yapıldı. 2. çalışma olarak “Otizm Spektrum Bozukluğuna Öğretmenlik Penceresinden Bakış” semineri düzenlendi. 90 kişinin katıldığı seminerin 1. oturumunda Dr.Öğr.Üyesi Emine AYYILDIZ, 2. oturumunda Arş.Gör. Ayşe Büşra SUBAŞI YURTÇU konuşmalarını yaptı. Ayrıca bu çalışma kapsamında otizm spektrum bozukluğuna ilişkin rehber kitapçık hazırlandı ve dağıtıldı. 3. çalışmada ise Dr.Öğr.Üyesi Alperen BIKMAZER ile Dr.Öğr.Üyesi Ömer TURAN’ın konuşmacı olarak katıldığı “Çocuk İstismarını Tanıma ve Önleme Yolları” semineri gerçekleştirildi. Seminere toplamda 170 kişi katıldı.

Posted in Haberler, SKA 10, SKA 3, SKA 4, SKA HABERLERİ