İMÜ Kariyer Topluluğu Zirve 22’ Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Kariyer Topluluğu öncülüğünde gerçekleştirilen İMÜ Kariyer Haftası’nın bir parçası olan Zirve 22’ Etkinliği 26 Mayıs 2022 Perşembe günü İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi Bankkart Salonu’nda gerçekleştirildi. Öğrencilerin kariyer hedeflerini oluşturma ve geliştirme aşamasında yol gösterici olması hedeflenen etkinlikte “Etkili Sosyal Medya”, “Atık Yönetimi ve Sürdürülebilirlik”, “Etkili İletişim ve Beden Dili” başlıkları altında üç oturum düzenlendi. Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, meslek alanı içerisinde üst makamlarda bulunan konuşmacılarımızın aktardığı önemli hususlar ve tecrübeler ile katılımcılara meslek içi eğitim olanağı sağlanmış oldu.

İlk oturumda VAY Medya Ajansı CEO’su Abdullah Cem YAŞAR “Etkili Sosyal Medya” üzerine konuşmasını yaptı. YAŞAR sunumunda günümüzde sosyal medya kullanımının öneminden bahsetti ve kendi kişisel deneyimlerinden örnekler vererek dijital medyanın göstermiş olduğu gelişimi vurguladı. Marka oluşturma ve yönetme, etkili sosyal medya içerik yönetimi gibi konularda sektörel bilgiler veren YAŞAR, sürekli gelişen medya alanının yeni iş alanları açma özelliğinden bahsetti ve öğrencilerin etkili sosyal medya kullanımına ilişkin sorularına yanıt vererek oturumu sonlandırdı.

İkinci oturum Atık Yönetimi ve Satış Yöneticisi Kunter GÜLEÇ’in “Atık Yönetimi ve Sürdürülebilirlik” konulu sunumu ile başladı. GÜLEÇ günümüzde popüler konulardan olan Çevre Kirliliği, Döngüsel Ekonomi, Geri Dönüşüm, Endüstriyel Atık Yönetimi, Sıfır Atık Uygulamaları ve Sürdürülebilirlik başlıklarını interaktif bir şekilde ele aldı. Gerek bireysel gerek kurumsal olarak atık geri dönüşümünün önemi, atıkların ayrıştırılması, toplanması ve ilgili lisanslı firmalara ulaştırıldıktan sonraki proses süreci ve ekonomiye katkısına kadar tüm süreçler hakkında bilgi veren GÜLEÇ, bu alanda girişimci olmak isteyen öğrencilere yönelik hibe programları ve sektör hakkında bilgilere de yer verildi. Seminer sonunda öğrenciler ile birlikte kampüste sıfır atık noktaları kontrol edilerek atıkların malzeme cinsine göre ayrıştırılması konusunda daha hassas olunması ve atıkları yanlış kutulara atanların ikaz edilmesi konusunda karar verilmiştir.

Üçüncü oturum “Etkili İletişim ve Beden Dili” konusunda bilgiler veren İnsan Kaynakları Yöneticisi Buse SEVİM tarafından gerçekleştirildi. SEVİM öncelikle kendi kariyer yolculuğundan bahsederek çeşitli anekdotlar paylaştı ve etkili iletişim hususunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu. İnsan kaynakları alanında kariyer yapmayı düşünen öğrencilere sektörle ilgili bilgiler de aktaran SEVİM, iş imkanlarından ve öğrencilerin yapması gereken hazırlıklardan bahsetti. Son olarak sorulara yanıt vererek oturumu sonlandırdı.

Posted in Haberler, SKA 12, SKA 8, SKA 9, SKA HABERLERİ