İMÜ “Medeniyet Gemisi Zirve Etkinlikleri”nde Farklı Başlıklarla İş Hayatında Sürdürülebilirlik Tartışıldı

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Medeniyet Gemisi Topluluğu, 16-17-20 Mayıs 2022 tarihlerinde “Medeniyet Gemisi Zirvesi” etkinliklerini gerçekleştirdi. 16-20 Mayıs 2022 haftasında 3 gün boyunca 13 konuşmacının yer aldığı ve 7 oturumdan oluşan etkinliğe yaklaşık 700 katılımcı katıldı. Yönetim, kişisel gelişim, siyaset, kariyer, ticaret ve tarih gibi konularda alanında uzman konuşmacıların yer aldığı etkinlikte farklı konular ele alındı.

16 Mayıs 2022’de ilk oturum olan “Kaymakamlık, Vali Yardımcılığı Mesleği Tecrübeler ve Sınavlarına Hazırlanma” oturumu gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ahmet NOHUTÇU’nun üstlendiği oturumda Kocaeli Vali Yardımcısı Sayın Aslan AVŞARBEY ve Şişli Kaymakamı Sayın Ahmet Gazi KAYA konuşmacı olarak yer aldı. Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Hukuk Fakültesi öğrencileri tarafından büyük ilgi gösterilen oturumda öğrenciler ile  mesleki sınavlar ve bu sınavlara hazırlanma süreci ile ilgili püf noktalar aktarıldı. Aynı zamanda meslek alanı içerisinde üst makamlarda bulunan konuşmacılarımızın aktardığı önemli hususlar ve tecrübeler ile ilgili alandaki katlımcılara meslek içi eğitim olanağı sağlanmış oldu.

16 Mayıs 2022 tarihli 2. oturumun başlığı ise “Yeni Dünya’nın Cesur İnsanı”ydı. Açık Beyin’in kurucusu ve yazar Prof.Dr. Sinan CANAN ile Yaratıcı Marka danışmanı Mustafa CAN oturumun konuklarıydı. Nefes Akademi kurucusu ve yazar Kerim Güç ise oturumun moderatörlüğünü gerçekleştirdi. Oturumda bireyin ruh sağlığı ve fizyolojik gelişimi hakkında önemli bilgiler verildi. Prof.Dr. Sinan CANAN; insan beyninin yapısı, gelişimi ve hayatımıza etkilerini ele aldı. Yaratıcı Marka danışmanı Mustafa CAN ise ekonomik küreselleşme sürecinde bireyin konumu ve nasıl ön planda olunacağı hakkında paylaşımlar yaptı.

17 Mayıs 2022’de 3. oturum olan “Tarihsel Süreçte Türkiye ve Rusya” oturumu gerçekleştirildi. Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Prof.Dr. Saynur DERMAN, “Tarihsel Süreçte Türkiye ve Rusya” konulu konuşmalarını gerçekleştirdi. Oturumun moderatörlüğünü ise Siyaset Bilimci, yazar, yayıncı ve programcı Dr. Çiğdem BAYRAKTAR ÖR gerçekleştirdi. Geçmişten günümüze Türkiye-Rusya ilişkilerinin ele alındığı oturumda Rusya-Ukrayna krizi, savaş halinin sebep ve sonuçları, gelecek yıllarda dünyayı bekleyen çatışma ve tehditler ve bu kriz ortamında Türkiye’nin önemi ve pozisyonu hakkında açıklamalar yapıldı.

17 Mayıs 2022’de 4. oturum “Okumanın Gücü ve Nitelikli Öğrenme” başlığıyla gerçekleştirildi. Bursa Mustafakemalpaşa Kaymakamı ve yazar Ahmet ALTINTAŞ, günümüz dünyasının en büyük problem ve eksikliklerinden olan okuma alışkanlığının olmaması, dikkat dağınıklığı ve öğrenme aşamalarının sağlıklı gerçekleştirilmemesi gibi konularda paylaşımlar yaptı ve çözüm önerileri sundu. Yansıtılan araştırmalar, oranlar ve videolarla birlikte interaktif bir biçimde gerçekleştirilen oturumda okumanın diğer birçok faaliyete olan katkısından söz ederek gençliğin güçlendirilmesi için okuma alışkanlıklarının yeniden kazandırılması gerektiğini belirtti.

17 Mayıs 2022’de gerçekleşen 5. oturumda Elider Yönetim Kurulu Başkanı, EMYD ve PerforTech CEO’su Fehmi DARBAY “E-Ticaret” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Ticaretin yeni ve popüler bir türü olan e-ticaret faaliyetinin fayda ve zararları hakkında paylaşımlar yaptı. Küreselleşen dünya ile birlikte pazar payını her geçen gün arttıran e-ticaret hakkında püf noktalara değindi ve bu faaliyetin içinde yer almak isteyen katılımcılara mesleki ve sektörel bilgiler aktardı.

17 Mayıs 2022’de 6. oturum olan “Kadın İsterse, Nasıl Başardım?” oturumu gerçekleştirildi. Oturum, EZA A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nilüfer KESKİN ile Brooklyn Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş Kurucusu ve CEO’su Kadriye PEHLİVAN’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Kadın işgücüne katılımının önemi ve cinsiyet eşitliğine vurgu yapılan oturumda, konuşmacılar kendi iş ve hayat hikayelerinden de bahsederek toplumun yanlış algılarının yıkılması gerektiğinin ve kadının isterse her şeyi başarabileceğinin altını çizdi.

18 Mayıs 2022’de 7. ve son oturum olan “80’ler ve Türkiye’nin Çilesi” oturumu gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Yalçın TOPÇU’nun konuk olduğu oturumda, Türkiye’nin geçmiş yüzyılda yaşamış olduğu siyasi, askeri ve ekonomik darbeler ile bu koşulların toplumda yarattığı olumsuzluklar aktarıldı. Yaşanan olumsuzlukların geçmişte ve günümüzde Türk siyasetine etkilerine değinildi.

Posted in Haberler, SKA 16, SKA 17, SKA 3, SKA 4, SKA 5, SKA 8, SKA HABERLERİ