İMÜ Merkez Kütüphane Binasında Öğrencilerine Gıda Desteği Sunmaya Başladı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi çalışma ortamlarında ve sınav dönemlerinde öğrencilerin gıda güvenliğini sağlamak üzere müdahale yöntemleri geliştirmeye devam ediyor.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, öğrencileri ve personeli arasındaki yetersiz beslenmeyi ve açlığı önlemek/hafifletmek için gerçekleştirdiği ücretsiz gıda desteği uygulamalarına bir yenisini ekledi. Ziraat Bankası ile yapılan iş birliği ile 2022 yılı Kasım ayından itibaren, Üniversitemiz Kuzey Kampüs alanında bulunan Ziraat Bankası Merkez Kütüphanesi’nde ders çalışmakta olan öğrencilerimize ücretsiz çay/kahve ve kek ikram edilmeye başlandı.

Dengeli ve sağlıklı beslenmenin yaşam kalitesini ve başarıyı önemli derecede etkilediği bilinmektedir. Bu nedenle, İstanbul Medeniyet Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin özellikle uzun süreli çalışmalarında ve sınav dönemlerinde beslenmelerini ihmal etmeleri ve gizli açlık ile karşı karşıya kalmaları riskine karşı yeterli beslenmelerini güvence altına almak üzere beslenme iyileştirmeleri yapmaktayız. Sınav dönemlerinde kampüslerimizde ücretsiz olarak dağıtılan sıcak çorbalara ek olarak, kütüphane binamızda sunulmaya başlanan gıda ikramları, çalışma alanlarında öğrencilerimizin sürekli olarak yararlanabileceği bir gıda desteği sağlanmasına imkân yarattı.

Kütüphanede ders çalışan öğrencilerimize bu gıda desteğinin sunulabilmesi için kütüphane binasına bir otomat sistemi yerleştirildi ve tüm öğrencilerimizin öğrenci kartlarına günde bir kere kullanabilecekleri gıda desteği bakiyeleri yüklendi. Öğrencilerimiz, kişisel kartlarını okutarak bu otomatlardan günlük ücretsiz gıda desteklerini aldı. Bu uygulama ile özellikle de düşük gelirli ailelere mensup öğrencilerimize yemek masrafları konusunda finansal destek sunulmuş oldu.

İki ayın sonunda, bu destek programı ile öğrencilerimize toplamda 16.000 adet gıda destek paketi sağlandı.