“Kızılay Yardımlaşma ve Dayanışma Projesi” Gerçekleştirildi

Eğitim Bilimleri Fakültesi Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Rukiye Sancar, toplumdaki savunmasız grupların güçlendirilmesi amacıyla bir öğrenci projesi hazırladı. SANCAR’ın Arş.Gör.Dr. Hande Arslan Çiftçi danışmanlığında gerçekleştirdiği “Kızılay Yardımlaşma ve Dayanışma Projesi” 27 Mart 2021’de başladı ve 2 ay süre ile devam etti.

Proje, hiçbir ayrım yapılmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak; insan hayatını ve sağlığını korumak; insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu, saygıyı, iş birliğini ve sürekli barışı getirmeye çalışmak amacıyla gerçekleştirildi. Projenin hedef kitlesi dezavantajlı kişiler, yaşlılar, kadınlar, yoksullar, işsizler, mülteciler/sığınmacılar, evsizler, yetim veya öksüzler, öğrenciler, gazi ve şehit yakınları olarak belirlendi. Projenin amaçlarına uygun olarak Otizm ve Down Sendromlular Farkındalık Günü etkinliği, ihtiyaç sahibi aileler için yardım toplama kampanyası, gıda dağıtım etkinlikleri, ramazan kolisi dağıtımı, Anneler Günü etkinliği gibi birçok faaliyet gerçekleştirildi.

Proje içinde yer alan etkinlikler sonucunda toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli sosyal destekler sağlandı.

Posted in Haberler, SKA 10, SKA HABERLERİ