Medeniyet Sağlık Topluluğunun Düzenlediği “Organ Bağışı ve Önemi” Konulu Seminer Gerçekleştirildi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Medeniyet Sağlık Topluluğu ve Sultan 2. Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğü iş birliğiyle, organ bağışı konusundaki farkındalığı arttırmak amacıyla “Organ Bağışı ve Önemi” konulu seminer 29 Mayıs 2021 Cumartesi günü çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Seminere İstanbul (Kuzey Marmara) Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hekimi aynı zamanda Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Karaciğer Nakli Kurucu ve Sorumlu Hekimi Op. Dr. Gültekin Hoş ile 150 öğrenci katıldı.

Organ bağışı ve nakil bekleyen bireylerin ortalama yaşam süresinin uzatılması ile ilgili farkındalığın arttırılması amacıyla planlanan seminere konuşmacı olarak Sultan 2. Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğü yapan Selda URHAN konuk oldu. Selda Urhan, organ bağışının insan sağlığı ve toplum sağlığındaki öneminden, hangi hastalık durumlarında nakil yapılabileceğini organ naklinin kimlerden yapıldığını, bağışlanan organların kimlere nakledildiğini, organ bağışı sürecini, organ bağışının nereye ve nasıl yapılacağını anlattı. Organ nakli yapıldıktan sonra bireylerin takibi ve önlenebilir ölümlerin engellenmesi için yapılan izlemlerden bahsetti.