Medeniyet Odyoloji Günleri II Pediatrik Odyoloji Teması ile Gerçekleştirildi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Pediatrik Odyoloji” temalı “Medeniyet Odyoloji Günleri II” etkinliği 29.05.2022 tarihinde Aşık Paşa Konferans Salonu‘nda gerçekleştirildi.

Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Başak MUTLU ve bölüm öğretim elemanlarının düzenleme komitesinde yer aldığı ve yaklaşık 250 kişinin katıldığı kongrede, pediatrik odyoloji alanında duayen hocalar değerli bilgi ve deneyimlerini aktardılar. Prof.Dr. Mahmut Tayyar KALCIOĞLU’nun moderatörlüğündeki panelde insan sağlığının korunmasında pediatrik işitme kaybının erken tanılanmasının kritik öneminden bahsedildi. Sağlık sistemlerinde yer alan erken tanılama sayesinde işitme bozukluğu olan çocukların konuşma gelişimlerinin yaşıtlarıyla benzer seyredebildiğinin ve toplum sağlığının geliştirilmesine katkı sağladığının altı çizildi. Ayrıca, bu çocuklarda hayatlarının geri kalanında işitme kaybının onlar için bir engel olmaktan çıktığı vurgulandı.

Prof. Dr. Ayça ÇİPRUT’un moderatörlüğündeki panelde ise zor olgularla baş etme yöntemleri üzerine detaylı bir konuşma gerçekleşti. Programın öğleden sonraki kısmında pediatrik odyolojide olmazsa olmaz olan objektif değerlendirme yöntemlerinden bahsedildi. Elektrofizyolojik yöntemler olarak da adlandırılan bu yöntemler (ABR/BERA İşitme Testi ve  Auditory steady state responses/ASSR testi) üzerine sunumlar gerçekleştirildi ve bu tarama testleri arasındaki farklılıklara değinildi. Son olarak da işitsel rehabilitasyonda kullanılan yardımcı teknolojiler ve pediatrik vertigo gibi oldukça özel konular üzerine konuşuldu.

Posted in Haberler, SKA 3, SKA HABERLERİ