Öğrencilerimiz Dünya Çocuk Hakları Gününde Sevgi Evlerini Ziyaret Etti

Üniversitemiz öğrenci kulüplerinden Perspektif Kulübü, 20 Kasım 2022 tarihinde Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesiyle Beykoz Galip Öztürk Sevgi Evlerini ziyaret ettiler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren sevgi evleri projesi, korunma altında bulunan çocukların daha küçük birimlerde yetiştirilmesinin sağlanması amacıyla her ilin sosyal, kültürel ve fiziksel yapısı, çocuk yetiştirmeye uygun bölgelerinde, tercihen il merkezinde, okullara ve hastanelere yakın apartman dairesi veya müstakil dairelerde icra edilmek suretiyle faaliyete ilk olarak 2000 yılında Ankara’da faaliyete başladı.

Ziyaret kapsamında yapılan karşılama konuşmasında sevgi evi yetkilileri çocukların yaşamında oldukça önemli bir yere sahip olan sevgi evlerinin sosyo-ekonomik eşitsizlikleri gidermekte ve çocukların eğitime erişimini sağlamaktaki önemli rolünden ve burada ikamet etmek olan çocuklarımız arasında özel eğitim ihtiyacı olan çocukların da tespit edilerek daha kapsayıcı bir eğitim modeline dahil edilmesi üzerine çalışmalarından bahsettiler.

Ziyarete katılan öğrencilerimiz, sevgi evlerinde kalan çocuklarımızla sohbet ettiler, oyunlar oynadılar ve hediyelerini takdim ettiler.

Ziyaret sonrasında ise çocuklarımızın kitap ihtiyaçlarına binaen öğrencilerimiz tarafından bir kitap kampanyası düzenlenerek toplanan kitaplar Galip Öztürk Sevgi Evleri Kütüphanesi’ne bağışlandı. Bu bağışlarla çocukların eğitime eşit erişimine katkıda bulunulmuş oldu.

Posted in Haberler, SKA 10, SKA 4