Sanat Tarihi Topluluğu Eskişehir’in Doğal ve Kültürel Mirasını Tanıtıcı bir Gezi Düzenledi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Sanat Tarihi Topluluğu, 27 Kasım 2022 tarihinde Eskişehir’e günübirlik bir gezi düzenledi. Eskişehir’in doğal  ve kültürel mirasını tanıtmayı amaçlayan bu gezinin rehberliğini topluluk danışmanı Ar.Gör. Yasin SAYGILI üstlendi.

Birçok doğal ve kültürel miras değerine sahip olan Eskişehir’de ilk olarak Eti Arkeoloji Müzesi gezildi. Katılımcılar, arkeolojik eserleri inceleyerek Eskişehir’in antik dönemlerine yolculuk yaptı.

Daha sonra Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait tarihi yapıları ve Türk mahalle yapısının en önemli unsurlarına sahip, korunmuş sokaklarıyla ünlü olan ve aynı zamanda UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde bulunan Odunpazarı Tarihi Kent Merkezi gezildi. Burada sırasıyla sanat eserleri, geleneksel el sanatları ve Geleneksel Türk Evi örnekleri olan tarihi konaklarıyla Eskişehir’in kültürel ve tarihi dokusunu yansıtan Odunpazarı Modern Müze, Tarihi Odunpazarı Konakları, Odunpazarı El Sanatları Müzesi gezildi.

Gezi rotasının bir sonraki durağı, ünlü kişiliklerin balmumu heykellerinin sergilendiği bir müze olan Balmumu Müzesi oldu. Burada katılımcılar ünlü kişiliklerin bal mumu heykelleriyle fotoğraf çektirme ve tarihi figürlerle etkileşim kurma fırsatına sahip oldu.

Sonraki durak, Osmanlı mimarisinin etkileyici bir örneği olarak dikkat çeken Kurşunlu Camii ve Külliyesi oldu. Geziye katılan topluluk üyeleri külliyenin içerisinde medrese, türbe ve çeşme gibi yapıları gezme fırsatına sahip oldu.

Gezi programında bir sonraki durak, cam sanatının çeşitli yönlerini sergileyerek ziyaretçilere cam işçiliğinin tarihini ve önemini gösteren Cam Sanatları Müzesi oldu.

Son olarak, gezi programı, ahşap işçiliğinin örneklerini sergileyen Ahşap Eserler Müzesi ile tamamlandı. Burada katılımcılar ahşap oyma ve süslemelerin zenginliğini gözlemledi ve ahşap işçiliğinin sanatsal değerini keşfetti.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA HABERLERİ