Öğrencilerimiz Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Kapsamında Dezavantajlı Grupların Güçlendirilmesi için Çalışmalar Yaptı

2022-2023 Bahar Dönemi Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü’nden ders öğretim üyesi Prof.Dr.Yeşim GÜLEÇ ASLAN ve öğrencileri tarafından 12 hafta boyunca gerçekleştirilen çeşitli çalışmalarla, bireylerin temel ihtiyaçlara eşit erişimine destek olmak ve dezavantajlı grupları güçlendirmek hedeflendi.

Öğrenciler bu süreçte çeşitli STK’larla birlikte gönüllülük çalışması yaptı. Bu çalışmalar arasında Çorbada Tuzun Olsun Derneğinin hizmetleri kapsamında yemek paketleme, evsiz insanlara yemek dağıtımı, çevre temizliği gibi hizmetler yer aldı.

Ayrıca öğrenciler, nitelikli eğitimin sağlanması ve okuryazarlığın arttırılması amacıyla 12 hafta boyunca bir halk kütüphanesinde kitap yerleştirme, çocuklara kitap seçimlerinde yardımcı olma gibi konularda hizmet sundu. Engelliler Merkezinde eğitimde ayrımcılıkların bitirilmesine ve kapsayıcı eğitime destek olmak amacıyla 12 hafta boyunca özel gereksinimli bireylerle ilgili kendilerine verilen görevleri  (örneğin öğrencilere etkinliklerinde yardımcı olmak, öğretmenlere destek olmak) gerçekleştirdiler. Bunların dışında örneğin Otizm Ayı, Down Sendromlular günü gibi zamanlarda bilgilendirici broşürler hazırlayıp dağıtma, seminerler düzenleme gibi toplumu bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirildi.

Yine bu süreçte biyoçeşitliliğin ve doğal habitatların korunması amacıyla sokak hayvanları için mama noktası yaparak onları düzenli bir şekilde beslemek sokak kedilerinin beslenmeleri, gözlerinde rahatsızlık olan bir sokak kedisini ilgili Hayvan Aşılama ve Tedavi Ünitesine götürerek tedavisini yaptırma, sokak kedilerinin mama, su, barınma gibi ihtiyaçlarını karşılama, anne kedilerle yavrularına güvenli ortam sağlama gibi konularda çalışmalar yapıldı.

Bir öğrencimiz liderliğinde Kızılay için kan ve ilik bağışı yapıldı ve Kızılay İftar çadırında erzak ve yemek dağıtımı gerçekleştirildi.

Posted in Haberler, SKA 1, SKA 10, SKA 15, SKA 17, SKA 2, SKA 4, SKA HABERLERİ