Üniversitemizde Öğrencilerimize Eğitim Desteği Kapsamında Ücretsiz “Yazarlık Eğitimi” Verildi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, öğrencilerinin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla ücretsiz eğitim ve sertifika programları düzenlemeye devam ediyor.

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı tarafından öğrencilerimizin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla “Yazarlık Eğitimi” düzenlendi. Üniversitemiz Ziraat Bankası Kütüphanesi Bankkart Konferans Salonu’nda 12 Kasım – 31 Aralık 2022 tarihleri arasında yüzyüze olarak gerçekleştirilen eğitim, üniversitemiz öğretim görevlisi Dr. Aykut Nasip KELEBEK tarafından verildi. Mesleki eğitim kapsamında ücretsiz ve dışarıdan katılıma açık olarak sunulan eğitime, toplam 8 kişi katıldı.

Haftalık olarak düzenlenen yazarlık atölyesi derslerinde, şair-yazar adayları belli bir okuma programı dahilinde yerli-yabancı pek çok yazara ait eserleri okudu ve edebi metinlere farklı açılardan yaklaşma imkanı yakaladı. Şair-yazar adayları süreç içerisinde birbirinden nitelikli şiir, hikaye ve denemeler ortaya koydu ve sonuç çalışmalarını ulusal edebiyat dergilerinde yayımlama imkanı buldular. Eğitim sonunda katılımcıların eserlerinden bir seçki oluşturularak, Aykut Nasip KELEBEK editörlüğünde “Medeniyet’te Edebiyat” isimli bir kitap hazırlandı. Hazırlanan kitap, açık erişimli olarak Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından yayımlandı.