Öğretim Üyemiz ve Öğrencilerimiz Endüstriyel Yenilikçi Projelerin Yarıştığı TEKNOFEST Yarışmasında Ödül Aldı

Takım danışmanlığını İMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr.Öğr.Üyesi Haluk BAYRAM’ın yaptığı fakülte öğrencilerinden oluşan Team IMU AV takımı farklı tarihlerde gerçekleşen ve birçok kategoriden oluşan TEKNOFEST 2022’de tasarladıkları araç ile önemli ödüller elde etti. Araç, 25-29 Temmuz 2022’de gerçekleştirilen “Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışmasında” Özgün Araç kategorisinde birinci olarak seçildi. Takım, birinci olmanın yanında geliştirdikleri elektrikli araç yazılımı ile yarışmadaki en prestijli ödül olan “En Özgün Yazılım” ödülüne de layık görüldü. Yarışmanın bir diğer ayağı ise 30 Ağustos ve 4 Eylül tarihleri arasında Samsun Havalimanı’nda gerçekleştirildi. Burada ise yaptıkları sunum ile Jüri Özel “En İyi Sunum” ödülüne de layık görüldü. Takım ayrıca Kritik Tasarım Raporu birinciliği de elde etti.

Endüstriyel yenilikçi ürünlerin ortaya çıkmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması” kategorisi 25-29 Temmuz 2022 tarihleri arasında Kocaeli/Gebze Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirildi. Bu tarihten önce geliştirilen elektrikli aracın otonom sürüş kabiliyetine sahip olabilmesi için gerekli mekanik ve elektronik revizyonlar üniversitemiz bünyesinde bulunan Saha Robotiği Laboratuvarı’nda yapıldı. Yarışma parkuru ve otonom araç simülasyon ortamına birebir ölçekli bir şekilde aktarılarak gerekli yazılımlar bu ortamda geliştirildi ve gerçek ortamdaki araca aktarıldı. Otonom araç; Yapay Zekâ destekli trafik işaretleri tespiti, şerit tespiti ve takibi, aktif engelden kaçınabilme ve anlık yüksek doğruluklu konum tahmini yapabilme özelliklerine sahiptir. Team IMU AV takımı TEKNOFEST yarışması kapsamında gerçekleştirdiği bu otonom araç ile ürün inovasyonunu amaçladı.

Yarışma öncesi testlerini tamamlayan takımımız toplam 146 takımdan final aşamasına geçmeye hak kazanan 32 takımdan biri oldu ve yarışmayı başarıyla tamamladı. Team IMU AV takımı 30 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında Samsun Çarşamba Havalimanı’nda gerçekleştirilen TEKNOFEST 2022 Fuarında ödül törenine katıldı ve geliştirilen otonom aracı sergiledi.

Posted in Haberler, SKA 9, SKA HABERLERİ