Prof.Dr. Ali Tan, Gençlik ve Spor Bakanlığı İş Birliği İle Ülke Genelindeki Manevi Danışmanlara Musiki Eğitimi Verdi

Üniversitemiz Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Türk Musikisi Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr.Ali TAN, Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile “Medeniyet ve Musiki” başlıklı eğitim dizisi gerçekleştirdi. 2022 yılı Ekim ayında Gençlik ve Spor Bakanlığı ev sahipliğinde Afyonkarahisar’da gerçekleşen eğitimlerde ülke genelindeki manevi danışmanlara musiki eğitimi verildi.

Prof.Dr.Ali TAN, “Medeniyet ve Musiki” başlıklı eğitim kapsamında iki gün birer saatlik sunumlar gerçekleştirdi. Bu sunumlar; medeniyet kavramının temel hatları, medeniyet kavramı içerisinde mûsikînin yeri ve günümüzde mûsikînin kullanım alanları içermektedir. Bu bağlamda mûsikî sanatının genç nesillere ulaşmasında manevi danışmanlık kurumunun önemli bir rolü olduğu vurgulandı ve sanatın kuşatıcılığı ile gençleri buluşturma imkanları tartışıldı. TAN, sunumların sonunda ise katılımcılara bir ney dinletisi performansı sundu.

Yoğun bir katılımın olduğu eğitimlerin sonunda katılımcılarla uzun bir değerlendirme toplantısı yapma imkanı oluştu. Bu sayede manevi danışmanların sanat konusundaki soruları cevaplandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Kültür Birimi Başkanı Mutlu DOĞAN’ın da katıldığı eğitim programı ilgiyle karşılandı.