Psikoloji Topluluğu ‘Sivil Toplum Kuruluşu’nda Psikolog Olma’ Adlı Eğitim Semineri Düzenledi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Psikoloji Topluluğu, 13 Şubat 2021 tarihinde ‘Sivil Toplum Kuruluşu’nda Psikolog Olma’ adlı çevrim içi bir eğitim semineri düzenledi. Topluluk üyelerinden Fatma Rana ARGUN’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen seminerin konuşmacısı Uzman Klinik Psikolog Ayşe Hümeyra KUTLUOĞLU KARAYEL idi.

Konuşmasında psikologların beceri ve bilgilerinin genişliği ve derinliğinin özellikle toplum hizmetleri sektöründeki sivil toplum kuruluşlarının(STK’ların) ihtiyaç ve talepleriyle uyumlu olduğunu dile getiren KUTLUOĞLU KARAYEL, psikologların, kapasite geliştirmeye yönelik STK’lar içinde uzmanlık becerilerini geliştirmelerine ve kullanmalarına ve ayrıca engelliler, çocuk koruma, ruh sağlığı gibi bir dizi belirli konuya daha fazla odaklanmalarına olanak sağlayacağını belirtti. Ek olarak, STK’da psikolog olmanın STK’lardaki personelden sıklıkla istenen görevler, değerlendirme, vaka formülasyonu, müdahale, değerlendirme ve takip dahil olmak üzere psikoloji mesleğinin temel yetkinlikleri ile her yaş aralığındaki danışanlarla ilişki kurma ile uyumlu olduğunun altını çizdi. STK’ların ayrıca psikologlara hem hizmet içinde hem de diğer kilit paydaşlar ile iş birliği içinde profesyonel süpervizyon ve klinik danışma sağlamanın yanı sıra yönetim ve liderlik pozisyonlarına giden kariyer yollarını sunma fırsatları da sunabileceğini belirtti. Son olarak STK’ların ayrıca psikologlara bağımsız olarak veya üniversitelerle ortaklaşa araştırma projelerine katılma fırsatı sunabileceğini ifade etti.

Bu seminer ile konuşmacımızın aktardığı önemli hususlar ve tecrübeler ile ilgili alandaki katılımcılara meslek içi eğitim olanağı sağlanmış oldu.

Posted in Haberler, SKA 4, SKA HABERLERİ