Sağlıkta Şiddet ve Hukuksal Boyutu Etkinliği Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Medeniyet Sağlık Topluluğu ve Türk Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu (THDÖK) İstanbul Medeniyet Üniversitesi Temsilciliği arasındaki iş birliği sonucunda gerçekleştirilen etkinlik, sağlık sektöründeki şiddetin artan bir sorun olarak önemini vurgulayarak, geleceğin sağlık profesyonellerini bu konuda bilinçlendirmeyi hedefledi. 6 Nisan 2022 tarihinde, 20.30-22.00 saatleri arasında çevrim içi olarak gerçekleşen etkinlik, öğrenciler ve sağlık sektörüne ilgi duyan birçok katılımcı tarafından büyük ilgi görmüştür.

Sağlıkta şiddet, son yıllarda Türkiye genelinde sağlık çalışanlarına yönelik artış gösteren vakalarla önemli bir sorun haline gelmiştir. Bu tür şiddet olayları, sağlık çalışanlarının fiziksel ve psikolojik açıdan zarar görmesine neden olurken, sağlık hizmetlerinin aksamaması ve kalitesinin düşmemesi açısından hukuki boyutu da büyük bir önem taşımaktadır.

Etkinlik, Öğr.Gör.Dr. Özlem AKARSU‘nun moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Programın ilk konuğu Sosyal Hizmet Uzmanı Zeliha KİLİMCİ oldu. KİLİMCİ, “Sağlık Kurumlarında Çalışan Güvenliği ve Beyaz Kod” başlığı altında beyaz kod uygulamasını ayrıntılı bir şekilde ele aldı. Beyaz kodun ne olduğu, beyaz kod durumunda nasıl bir yol izlenmesi gerektiği ve beyaz kodun sonlandırılma süreçleri gibi konular detaylı bir şekilde açıklandı.

Etkinliğin ikinci konuğu, Avukat Emrullah BURKAY’dı. BURKAY, “Sağlık Çalışanlarına Şiddetin Hukuksal Boyutu” başlıklı sunumuyla, şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının hukuki haklarını ve şikayet süreçlerini katılımcılara aktardı. Beyaz kod sonrası yaşanan hukuki süreçlerin nasıl işlediği, şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının hangi haklara sahip olduğu detaylı bir şekilde açıklandı.

Etkinlik, güncel medya örnekleriyle zenginleştirilmiş ve katılımcılara sağlıkta şiddetin hukuksal yönü ve hukuk sistemi hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı sunmuştur. Ayrıca, katılımcılar soru-cevap oturumları sayesinde uzmanlara sorularını ileterek daha fazla bilgi edinme fırsatını yakaladılar.

Posted in Haberler, SKA 16, SKA 17, SKA 3, SKA HABERLERİ