Sanat Tarihi Topluluğumuz “UNESCO Kulübü’’ Oldu

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sanat Tarihi Topluluğu, akademik danışmanları Arş.Gör. Yasin SAYGILI’nın girişimiyle başlattıkları UNESCO Kulübü olma sürecini başarıyla tamamlayarak, UNESCO Kulübü oldu.

Dünya Kültürel Mirasının korunmasında önemli bir uluslararası kuruluş olan UNESCO‘nun yerli düzeyde iş birliği yaptığı ve ortak faaliyet ve projeler yürüttüğü organizasyonlar UNESCO Kulubü olarak tanınmaktadır. Türkiye’de kültürel miras çalışmaları, uluslararası iş birliği, kültürel iş birlikleri vb. faaliyetler yürüten sivil toplum kuruluşları ve topluluklar başvuruları sonrasında incelenerek UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından onaylanmaktadır.

Her kulüp, amaçlardan hangisine öncelik vereceğini seçmekte özgür olmakla birlikte, UNESCO Kulüpleri’nin amaçları temelde UNESCO’nun hedefleri ve amaçlarının anlaşılmasına yardımcı olmak ve eylemlerinin başarıya ulaşması için çalışmak; uluslararası anlayış, iş birliği ve dünya barışına katkıda bulunmak; insan haklarını desteklemek; üyelerinin demokrasi ve yurttaşlık eğitimine katkıda bulunmak; insanlığın tam gelişimini sağlayabilecek en verimli koşulların yaratılmasını hedefleyen sosyal kalkınmada rol almak.

Bu süreç çerçevesinde topluluğun yakın gelecekte gerçekleştirmeyi amaçladığı hedefleri şunlardır: kulübün etkinlikleri ile ilgili bilginin duyurulmasını sağlamak, çevre koruması ve kültürel mirasın muhafaza edilmesi gibi konularda etkinlikler düzenlemek, yalnızca üyeler için değil aynı zamanda çevrelerinde yer alan bireylere de sosyal ve kültürel koşullar hakkında daha net bir fikir sağlayabilmek için anıt ve müzelere geziler düzenlemek ve böylelikle farklı altyapıdan gelen insanlar arasında iletişim köprüsü oluşturmak.

Diğer üniversitelerdeki Sanat Tarihi Kulüpleri arasında bu sıfatı ilk defa almaya hak kazanan topluluğumuzu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.