Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültelerimizden Öğretim Üyelerimizin Editörlüğünü Yaptığı “Sağlık Bilimleri için Diyabet” Kitabı Yayımlandı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Berna DİNÇER ile Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ABD öğretim üyeleri Prof. Dr. Aytekin OĞUZ ve Dr. Öğr. Üyesi Miraç VURAL KESKİNLER’in editörlüğünü yaptığı “Sağlık Bilimleri İçin Diyabet” kitabı İstanbul Tıp Kitabevleri tarafından basılarak yayımlandı.

Modern çağın salgını olarak nitelendirilen, insan sağlığı açısından risk oluşturabilen ve yaygınlığı ülkemizde de büyük bir hızla artan “Diyabetes Mellitus” konusunda multidisipliner bir yazar kadrosu tarafından hazırlanan “Sağlık Bilimleri İçin Diyabet” kitabı, diyabete ve eşlik eden hastalıklara karşı mücadeleyi yürüten tüm sağlık bilimleri mensupları için en güncel bilgileri içeren bir kaynak eser olarak hazırlandı. 23 bölümden oluşan kitapta, sağlıklı yaşam tarzı oluşturulması, diyabetin tanısı, klinik belirti ve bulguları, önlenmesi ve komplikasyonları, diyabetin tıbbi yönetimi, gebelerde, çocuklarda ve adölesanlarda diyabet yönetimi, diyabet teknolojileri, diyabetin sağlık riski oluşturduğu durumlar, diyabetin psikososyal yönü, diyabette hasta eğitimi ve bakımı ile tedavide kullanılan tamamlayıcı uygulamalar gibi pek çok alt başlık, konunun uzmanlarınca derinlemesine ele alındı.

Tıp ve sağlık bilimlerinin farklı alt disiplinlerine mensup 50 akademisyenden oluşan geniş editör ve yazar kadrosunda, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri ve Tıp Fakültelerinde görev yapan 37 öğretim üyesi ve öğretim elemanı yer alıyor. Yazar hocalarımız; Prof. Dr. Asıf YILDIRIM, Prof. Dr. Banu ALPASLAN MESCİ, Prof. Dr. Gonca TAMER, Prof. Dr. Mehmet Ali AĞIRBAŞLI, Prof. Dr. Mehmet SARGIN, Prof. Dr. Mehmet UZUNLULU, Prof. Dr. Mustafa KANAT, Prof. Dr. Oğuzhan DEYNELİ, Prof. Dr. Aytekin OĞUZ, Prof. Dr. Ayşe OKANLI, Prof. Dr. Ayşe ÇİL AKINCI, Doç. Dr. Aynur AYTEKİN ÖZDEMİR, Doç. Dr. Hamdi Cihan EMEKSİZ, Doç. Dr. Şeyma DENLİ YALVAÇ, Dr. Öğr. Üyesi Berna DİNÇER, Dr. Öğr. Üyesi Miraç Vural KESKİNLER, Dr. Öğr. Üyesi Cemile SAVCI, Dr. Öğr. Üyesi Özlem İBRAHİMOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Fatih YAMAN, Dr. Öğr. Üyesi Hacer ATAMAN, Dr. Öğr. Üyesi Havvanur YOLDAŞ İLKTAÇ, Dr. Öğr. Üyesi Bülent CAN, Dr. Öğr. Üyesi Hacer Hicran MUTLU, Uzm. Dr. Aslı KARSLI DEMİRSOY, Uzm. Dr. Ayşe N. ERBAKAN, Uzm. Dr. Elif YILDIRIM AYAZ, Uzm. Dr. Gökhan UYGUN, Uzm. Dr. Merve Nur HEPOKUR, Uzm. Dr. Taner TAN, Uzm. Dr. Zeynep Rumeysa BEŞIŞIK YILMAZ, Arş. Gör. Dr. Emel Emine KAYIKÇI, Arş. Gör. Merve İNAN BUDAK, Arş. Gör. Furkan KELEŞ, Arş. Gör. Emel METE, Arş. Gör. Kübra YILDIZ GÜLER’den oluşuyor.

Kitabın tanıtım yazısından:

“Diyabet iyi kontrol edilmediğinde kalp, beyin, gözler, böbrekler başta olmak üzere tüm organları etkiler. Bununla birlikte diyabet ilaçlarla tedavi yönetimi en iyi bilinen ve geniş tedavi seçenekleri olan hastalıklardan biridir. Ancak bu tedavi seçeneklerinin doğru uygulanabilmesi için diyabetlinin doğru bilgi ve becerilerle donatılması, hastalığın yönetiminin kendisinde olduğuna inandırılması, güçlendirilmesi, isteklendirilmesi gerekir. Elinizde bulunan bu kitapta toplum sağlığı açısından diyabet bakımı ve yönetimi ile ilgili tüm ekip üyelerinin yararlanacağı çok kapsamlı bilgiler yer almaktadır.”

Posted in Haberler, SKA 3, SKA HABERLERİ