“Türkiye&Ukrayna Hukuk Seminerleri”nin İkinci Toplantısında Sürdürülebilir Kalkınma ve Çevre Hakları Tartışıldı

Üniversitemiz ile Ukrayna Yaroslav Mudryi National Law University arasında imzalanan 5 yıllık Momerandum of Understanding anlaşması çerçevesinde düzenlenen “Türkiye&Ukrayna Hukuk Seminerleri”nin ikinci toplantısı 26.11.2021 tarihinde çevrim içi olarak icra edildi.

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Ana Bilim Dalı üyesi Arş.Gör.Dr. Feyzan Olgunsoy’un “Challenges of Envoking Environmental Rights before Turkish Constitutional Court” başlıklı, Anayasa Mahkemesi önünde insan hakları çerçevesinde çevresel hakların dava edilebilirliği hakkındaki bildirisi ile başlayan program, Ukrayna Yaroslav Mudryi National Law University Hukuk Tarihi Ana Bilim Dalı üyesi Dr.Öğr.Üyesi Rinata Kazak’ın “Concept of Sustainable Development and Environmental Protection: Case Study of Ukraine” başlıklı Ukrayna özelinde sürdürebilir kalkınma hedefleri, iklim değişikliği ve çevrenin korunması hakkındaki sunumu ile devam etti.

Soru cevap kısmında sorulan sorular çerçevesinde Dr. Olgunsoy, Anayasa Mahkemesi içtihadı doğrultusunda çevresel hakların ancak diğer temel hak ve özgürlüklerle birlikte dava edilebileceğine değindi. Dr. Kazak ise Ukrayna hukuk sisteminde çevrenin korunması bakımından var olan kuralların Türk hukukunda yer alan kurallar ile benzer yönlerini açıkladı. Soru & Cevap kısmı sonrasında program nihayete erdi.

Posted in Haberler, SKA 13, SKA 16, SKA 17, SKA HABERLERİ