Sürdürülebilirlik Haftası Etkinlikleri Kapsamında Ücretsiz Ağız Sağlığı Muayenesi Yapıldı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi ve İMÜ Sürdürülebilirlik Topluluğu, halk sağlığını geliştirmeye yönelik sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmeye devam ediyor.

18-22 Aralık 2023 tarihleri arasında İMÜ Sürdürülebilirlik Ofisi ve Sürdürülebilirlik Topluluğu iş birliği ile düzenlenen “3.İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sürdürülebilirlik Haftası” etkinlikleri kapsamında, Diş Hekimliği Fakültesi’nin destekleri ile, Ziraat Bankası Kütüphanesi Fuaye Alanı’nda diş hekimliği öğrencilerimiz tarafından “Ücretsiz ağız sağlığı muayenesi” yapıldı. Hafta boyunca toplam 163 kişiye ücretsiz ağız sağlığı muayenesi yapılarak, SDG3 kapsamında, herkesin kaliteli ve güvenli sağlık hizmetine erişebilmesine katkı sağlandı.

Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerimiz, katılımcıları muayene ederek onların beslenme ve diş fırçalama alışkanlıklarıyla ilgili sorular sordu. Doğru diş fırçalama ve diş ipi kullanım teknikleri, çürük oluşumunun önlenmesi için yapılması gerekenler ve çocukların diş gelişimiyle ilgili bilgiler vererek kendilerine gelen soruları cevaplandırdılar. Katılım sağlayarak Sürdürülebilirlik Haftası’nın sosyal sorumluluk yönüne gönüllü olarak destek veren diş hekimi adaylarımız, diş tedavisi olması gereken ziyaretçileri üniversitemizin Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne davet ederek tedavi planı oluşturmayı teklif ettiler. Öte yandan hekim adaylarımız, şekerli yiyecekler ve sigara kullanımı gibi ağız dişlere zarar veren etmenleri açıklayarak muayene olan katılımcılara daha sağlıklı bir hayat tarzı benimsemelerini tavsiye etti.