Türk Musikisi Bölümü 2. Sınıf Öğrencileri Yerel Kültürümüze Özgü Eserlerden Oluşan Öğrenci Konserini İcra Etti

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Türk Musıkîsi Bölümü öğrencilerinin Öğretim Görevlisi Metin DURGUTLU yönetiminde hazırlamış oldukları Öğrenci Konseri, 9 Haziran 2022 tarihinde saat:18:00’da Göztepe Kuzey Kampüs Ziraat Kütüphanesi Hasan Polatkan Salonunda gerçekleştirildi.

Öğrenciler yerel kültürümüzün müzikal zenginliğini yansıtan enstrümanlar arasındaki Türk müzik aletleri ney, tanbur, kanun, def, bendir enstrümanları ile Nikriz ve Hicaz makamlarında bestelenmiş Peşrev, Sirto, Şarkı ve İlahi formlarından oluşan birbirinden kıymetli eserler sundu.

Türk Musikisi Bölümü öğrencilerinin performansları, yerel müzik aletlerini ustaca kullanmaları ve geleneksel ezgileri yansıtmaları sayesinde büyük bir beğeni topladı. Konser, yerel kültürümüzün müzik aletleri açısından zenginliğini göstererek, bunların tanıtımı olanağını sağladı.

Üniversitemizdeki herkesin katılımına açık olan etkinlikte öğrenciler, özgün enstrümanları ustalıkla çalarak ve söz konusu aletlerin karakteristik tonlarıyla büyülü bir atmosfer yaratarak seyircileri Türk müziği ziyafeti sundu. Öğrencilerimizin halka açık performansı aynı zamanda yerel sanata katkı sunmuş oldu.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA HABERLERİ