Üniversitemiz Bilgi Topluluğu ‘Patisever’ Adlı Etkinlik Düzenledi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Bilgi Topluluğu 2021 yılı Nisan ayı içerisinde sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik ‘Patisever’ adlı sosyal sorumluluk projesini başlattı.

Topluluğun sosyal sorumluluk projelerinden biri olan etkinlik çerçevesinde hızlı kentleşme ile doğal yaşam alanları azalan ve iklim değişikliğinin de etkisi ile kentsel alanda besin ve su bulmakta zorlanan evcil hayvanların beslenmesi amaçlandı. Karada yaşayan sokak hayvanlarının korunmasının hedeflendiği bu proje, aynı zamanda 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda yer alan ‘sokaklar sahipsiz hayvanların yaşam alanıdır’ düşüncesi doğrultusunda, toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi ve dahil edilmesi ile sokak hayvanlarının toplum temelli korunması sürecine önemli bir katkı sağladı.

Etkinlikte üniversitemiz öğrencilerinin sokak hayvanlarını beslerken çekmiş oldukları fotoğrafları sosyal medya hesaplarından topluluk hesaplarını etiketleyerek paylaşan herkes adına topluluk tarafından sembolik bir değer taşıyan ‘Patisever Belgesi’ düzenlendi.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA 13, SKA 15, SKA HABERLERİ