Üniversitemiz Medeniyet Tekno Topluluğu Tarafından Düzenlenen “Medeniyet Teknoloji Günleri-3” Etkinliğinde Teknolojide Ürün İnovasyonu Konuşuldu

Üniversitemiz Medeniyet Tekno Öğrenci Topluluğu’nun gelenekselleştirdiği “Medeniyet Teknoloji Günleri” etkinliğinin 3.sü, 8-9 Mayıs 2021 tarihlerinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Farklı sektörlerden yetkin kişilerin öğrencilerle buluştuğu etkinlik 2 gün boyunca 5 oturumda gerçekleşti.

Endüstriyel çeşitlendirme ve sanayi ürünlerinde değer artırımı için yurt içi teknoloji gelişiminin, araştırma ve yenilikçiliğin desteklenmesi kapsamında Geleneksel Medeniyet Teknoloji Günleri etkinliğinin ilk oturumunda Selda AYDOĞMUŞOĞLU siber güvenlik hakkında bir sunum yaptı.  AYDOĞMUŞOĞLU, sunumunda siber güvenlik hakkında sektörde edindiği tecrübeleri ve bilgileri paylaşarak siber güvenlik alanının teknolojideki öneminden bahsetti ve güvenli ağ ve altyapının geliştirilmesindeki rolüne dikkat çekti. İkinci oturumda Ali ÇİFTÇİ, sosyal mühendislik hakkındaki sunumunda katılımcılara sosyal mühendislik tekniklerini ve çeşitli sızma yöntemlerini anlattı. Güvenli iletişim teknolojilerine erişimin artırılmasına ve kişilerin internet erişimlerinde sosyal mühendislik açısından dikkat edilmesi gereken hususlara değindi. İkinci gün ilk oturumda Aselsan’da mühendis olan Emre GÖZEN, katılımcılara “nesnelerin interneti” anlamına gelen IoT hakkında bilgiler verdi. İnternete erişim sağlayabilen nesnelerin kendi aralarındaki iletişiminin detayları ve bu konuyla ilgili teknolojik kavramlar hakkında konuştu. Global AI Hub’dan Ömer CENGİZ, katılımcılara yapay zeka konusunda çok faydalı bir sunum gerçekleştirdi. CENGİZ, sunumunda yapay zekanın önemi, geçmişten günümüze gelişimi, kullanıldığı alanlar ile birlikte ürün inovasyonunun gerçekleştirilmesindeki yeri gibi pek çok başlığa değindi. Son oturumun son konuğu olan Emre YAZICI, veri bilimi hakkındaki sunumunda veri biliminin ne olduğundan bahsettikten sonra gelişen ve tüketen dünyada açığa çıkan büyük verilerin işlenmesindeki rolü ile teknoloji endüstrisinin büyümesinde çok önemli katkıları olduğundan bahsetti.

Etkinliğin sonunda anlatılan konu başlıklarıyla ilgili düzenlenen Kahoot yarışması sonucunda ilk üçe giren katılımcılara hediyeler verildi. Medeniyet Teknoloji Günleri-3 etkinliği katılımcılara katılım sertifikası verilmesiyle sona erdi.

Posted in Haberler, SKA 9, SKA HABERLERİ