Üniversitemiz Sosyoloji Topluluğu Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’ne Kültür ve Sanat Gezisi Düzenledi

Üniversitemiz Sosyoloji Topluluğu 12 Mayıs 2021 tarihinde Aziz Nesin’in yazdığı Toros Canavarı adlı kitabın tiyatro oyununu izlemek için Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’ne kültür ve sanat gezisi düzenledi.

Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri’nin sosyal yardım hizmetleri doğrultusunda ücretsiz olarak izlenebilen oyunda, Sosyoloji Bölümü öğrencileri ve farklı bölümlerden gelen 40 öğrenci yerel sanatın en önemli unsurlarından olan tiyatronun sosyolojiye olan yansımalarını izledi. Temelde aile içi sorunlar, sistemsel sıkıntılar, bireylerin yalnızlığı gibi konuların ele alındığı oyunda, günlük yaşamdan pek çok kesitin tiyatro sahnesinde gösterilmesi farklı bakış açıları yarattı. Bu da tiyatronun her insanın yaşayabileceği olayları farklı bir perspektiften sunduğu önemli bir yerel sanat dalı olduğunu tekrar gösterdi. Sosyoloji biliminin öğretileri ile sanatın bir araya gelmesi ise topluluk öğrencilerine çok geniş ve derin bir sorgulama imkânı doğurdu.