Üniversitemiz Sosyoloji Topluluğu ‘’Şirket-i Hayriye- İstanbul’un Kentleşme Hikayesi’’ Adlı bir Atölye Düzenledi

Üniversitemiz Sosyoloji Topluluğu, 07 Aralık 2022 tarihinde “Şirket-i Hayriye- İstanbul’un Kentleşme Hikayesi” adlı bir atölye düzenledi.

Kentleşme sürecinin, İstanbul’un geçirdiği tarihi değişim ve dönüşümlerin en önemli sebeplerinden biri olduğu düşüncesiyle başlatılan atölye çalışmalarının ilkinde tarihi vapurların bir metropol olarak İstanbul’un kentleşmesindeki etkileri ele alındı.

Kentleşme sürecinin İstanbul’un tarihindeki önemli bir dönüm noktası olması konusu başta olmak üzere, tarihi vapurların İstanbul’un ulaşımında ve gelişmesindeki önemi ve etkileri gibi konular atölyede ele alındı.

Atölyede çeşitli grup çalışmalarına yer verilerek katılımcıların aktif olarak etkinliğe dahil olması sağlandı. Tarihi bir yolculuk sunan atölye çalışması ile İstanbul’un gelişim süreci hakkında topluluk üyeleri birbirlerine önemli bilgiler aktardı. Daha sonra, vapurların İstanbul kentleşme sürecine katkısı ve İstanbul’un nasıl büyüdüğü hakkında bilgi verildi. Etkinlikte, tarihin önemli bir parçası olan Şirket-i Hayriye’nin tarihsel süreci, toplumsal etkileri, işlevi ve önemi ele alındı.

Son olarak vapur seferleri ile ilgili şiirler okunarak, vapur filmlerinden kesitler izlenerek atölye çalışması sonlandırıldı.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA HABERLERİ