Üniversitemiz ve Türkiye Organ Nakli Vakfı Organ Bağışı Farkındalığı Yaratmak için Uluslararası Karikatür Yarışması Düzenliyor

Üniversitemiz ve Türkiye Organ Nakli Vakfı, organ bağışı konusunda ulusal ve uluslararası alanda toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla organ bağışı konulu, uluslararası nitelikte bir karikatür yarışması düzenleyecek.

Bu sene ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Organ Bağışı Karikatür Yarışması’nın düzenlenmesi için Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Gülfettin Çelik ve Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci tarafından protokol imzalandı. Yarışma projesi Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç.Dr. Doğan Arslan ve Dr. Eyüp Kahveci tarafından yürütülecek.

Toplum sağlığı açısından oldukça önemli bir konuya değinen 2.Uluslararası Organ Bağışı Karikatür Yarışmasına Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Türk Böbrek Nakli Vakfı, Organ Nakli Koordinatörleri Derneği, Sağlık Diplomasisi Derneği, International Transplant Network, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Erciyes Organ Nakli Vakfı, Kanope, Pulmoner Hipertansiyon ve Skleroderma Hasta Derneği, Novartis Türkiye, Georgian Association of Transplantologists (GAT) ve Donor Network Association Bosna Hersek (DN&BH) gibi pek çok önemli kuruluş da destek vermekte.

Bilindiği üzere, dünya genelinde 1 milyondan fazla, Türkiye’de ise 26 bin civarında hasta hayata tutunmak için bağışlanacak uygun bir organa erişmeyi beklemekte. Organ bağışı konusundaki farkındalığın ve duyarlılığın artmasıyla bu hastaların daha kısa sürede uygun organ nakline kavuşması umulmaktadır. Bu noktada, düzenlenecek olan yarışma ile sanat ve tasarımın iyileştirici gücünü sosyal konularla bir araya getirerek toplumsal farkındalığı arttırmak, daha fazla organ bağışının yapılmasını sağlayacak toplumsal bilinç kazandırmak amaçlandı.

Yarışmaya İran’dan Alireza Pakdel, İtalya’dan Marco De Angelis, Polonya’dan Pawel Kuczynk, Belçika’dan Rudy Gheysens, Endonezya’dan Jitet Koestana, Azerbaycan’dan Seyran Caferli, Kıbrıs’tan Hüseyin Çakmak ve Türkiye’den NTV Reklam Arası programcısı Ender Merter, Üsküdar Üniversitesi öğretim görevlisi Necdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Görsel Sanatlar genel müdürü Alper Özkan, Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesi ve sanatçı Gürbüz Doğan Ekşioğlu ve üniversitemiz öğretim üyelerinden Doğan Arslan’da jüri olarak destek verecek.

2.Uluslararası Organ Bağışı Karikatür Yarışması’na son başvuru tarihi 1 Ekim 2021dir.

Yarışma hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayınız.