Üniversitemizde Stres ile Başa Çıkma Stratejileri Konulu Bir Seminer Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Psikoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Işıl BİLİCAN, 1 Kasım 2022 tarihinde Ziraat Bankası Konferans Salonu’nda ‘’Stres ile Başa Çıkma Stratejileri’’ konulu bir seminer verdi.

Prof. BİLİCAN konuşmasına stres ve kaygının insanlar üzerindeki etkileri ve bunlarla başa çıkma yöntemlerinin önemini anlatarak konuşmasına başladı. Stresin bedensel, zihinsel ve duygusal sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken BİLİCAN stresin uzun vadede kronik hastalıklara yol açabileceğini belirtti.

Prof. BİLİCAN seminerde, stresin etkili bir şekilde yönetilmesi için kullanılabilecek çeşitli stratejiler ve teknikler üzerinde durdu. Bireylerin stresle başa çıkma becerilerini geliştirebilmek için gevşeme egzersizleri, nefes alma teknikleri, zaman yönetimi, sosyal destek arama ve olumlu düşünme gibi yöntemlerin etkili olduğunu vurguladı. Ayrıca, seminerde meditasyon, yoga ve spor gibi stres azaltıcı aktivitelerin de faydalarını ele aldı.

Seminer, etkileşimli bir şekilde gerçekleştirildi ve katılımcılara stresle başa çıkma stratejileri konusunda pratik ipuçları verildi. Son olarak Prof. BİLİCAN, katılımcılar arasında etkili iletişim kurarak, stresin nasıl azaltılabileceği konusunda bireysel deneyimlerini ve uzmanlık bilgisini paylaştı. Ayrıca katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak, stresle başa çıkma konusundaki karşılaşılan zorlukları da ele aldı.

Posted in Haberler, SKA 3, SKA HABERLERİ