Yaratıcı Yazarlık ve Okuma Kulübü Saraçhane Sergi Salonuna Kültür ve Sanat Gezisi Düzenledi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi olarak eğitimi mesleki eğitimin çok ötesinde bir süreç olarak görüyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizin mesleki eğitimlerinin yanı sıra kişisel gelişimlerini de desteklemeye öncelik veriyoruz.

Üniversitemiz öğrenci kulüplerinden Yaratıcı Yazarlık ve Okuma Kulübü, 22 Mayıs 2022 tarihinde Saraçhane Sergi Salonuna ücretsiz bir kültür ve sanat gezisi düzenledi.

Sanatın insanlar üzerinde duygusal etki ve düşünsel farkındalık yaratma potansiyelinin sürdürülebilir kültürel ve sanatsal gelişim için önemli olduğu düşüncesiyle gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılar tuval, desen, çizim, eskiz, karalama ve eskizlerden oluşan toplam 176 eser inceledi. Etkinlik, aynı zamanda katılımcılara sanatın farklı yönlerini bir arada deneyimleme ve ressamların yaratıcı dünyalarına yolculuk etme fırsatı sundu. Sergide şair olarak bilenen aynı zamanda ressam olan sanatçıların tuval üzerindeki ifadeleri, kelime sanatının yanı sıra renklerin ve çizgilerin gücünü de keşfetmeyi sağladı.

Topluluk üyeleri, eserlerin yanı sıra sanatçıların ilham kaynaklarını ve yaratıcı süreçlerini de inceleme şansı buldu. Sergide, sanatçıların eserlerine dair anlamlı tartışmalar yapıldı ve katılımcılar arasında sanatın gücü üzerine etkileşimli bir deneyim yaşandı.

Posted in Haberler, SKA 1, SKA HABERLERİ